Proslavljena srpska glumica Svetlana Ceca Bojković žena je neverovatne životne priče. Bilo da ste je voleli kao Valeriju Gavrilović u "Porodičnom blagu", Emiliju Popadić u "Boljem životu" ili sestru Antoniju u "Srećnim ljudima", Ceca Bojković pokazala je veličanstven glumački dar i svojim brojnim ulogama oplemenila je srpsko glumište.

Foto: Dušan Mišić

 

 

Ni njena životna priča nije ništa manje filmska, a ona iza sebe ima tri braka i ćerku, takođe glumicu, Katarinu Kaju Žutić.

Ceca je imala više od 115 uloga na filmu i televiziji tokom duge karijere, a 2005. godine je dobila i počasnu nagradu Dobričin prsten.

Foto: TV Novosti

 

 

I ne čudi podatak da je krenula da glumi sa svega 16 godina. Glumica je rođena 14. decembra 1947. godine, a diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Na njenoj klasi našlo se mnogo slavnih glumačkih imena današnjice, a krajem šezdesetih, kada su studirali, nisu ni mogli da naslute da će gotovo svi ostvariti zavidne i uspešne karijere.

 

 

Na jednoj Instagram stranici može se naći fotografija tada mladih i perspektivnih glumaca, nastala 1967. godine, a među njima našla se i dvadesetogodišnja Svetlana Ceca Bojković.

Tanasije Uzunović, Josif Tatić, Branko Cvejić, Ivan Bekjarev, Gojko Šantić, Dušan Đurić i Ceca pozirali su nasmejani na fotografiji, a ovo je verovatno jedna od vrednijih uspomena na legende našeg glumišta na okupu, kako bi ih danas popularno nazvali - klasiće.

Ceca je i danas sofisticirana dama, a evidentno je da je i u mladosti bila prava lepotica.

BONUS VIDEO: