Прослављена српска глумица Светлана Цеца Бојковић жена је невероватне животне приче. Било да сте је волели као Валерију Гавриловић у "Породичном благу", Емилију Попадић у "Бољем животу" или сестру Антонију у "Срећним људима", Цеца Бојковић показала је величанствен глумачки дар и својим бројним улогама оплеменила је српско глумиште.

Фото: Душан Мишић

 

 

Ни њена животна прича није ништа мање филмска, а она иза себе има три брака и ћерку, такође глумицу, Катарину Кају Жутић.

Цеца је имала више од 115 улога на филму и телевизији током дуге каријере, а 2005. године је добила и почасну награду Добричин прстен.

Фото: ТВ Новости

 

 

И не чуди податак да је кренула да глуми са свега 16 година. Глумица је рођена 14. децембра 1947. године, а дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду.

На њеној класи нашло се много славних глумачких имена данашњице, а крајем шездесетих, када су студирали, нису ни могли да наслуте да ће готово сви остварити завидне и успешне каријере.

 

 

На једној Инстаграм страници може се наћи фотографија тада младих и перспективних глумаца, настала 1967. године, а међу њима нашла се и двадесетогодишња Светлана Цеца Бојковић.

Танасије Узуновић, Јосиф Татић, Бранко Цвејић, Иван Бекјарев, Гојко Шантић, Душан Ђурић и Цеца позирали су насмејани на фотографији, а ово је вероватно једна од вреднијих успомена на легенде нашег глумишта на окупу, како би их данас популарно назвали - класиће.

Цеца је и данас софистицирана дама, а евидентно је да је и у младости била права лепотица.

БОНУС ВИДЕО: