Nakon drame koja se otkrila o Jutjub kanalu Jelene Karleuše, za Republiku su se oglasili mnogobrojni poznati!

Foto: ATA images

 

Jutjub kanal pevačice Jelene Karleuše je ugašen, nakon što je kompozitor Aleksandar Radulović Futa, suprug pokojne hitmejkerke Marine Tucaković, isti prijavio, odnosno na njega je stavljena restrikcija zbog navodne zloupotrebe autorskih prava. Konkretno, kanal je tri puta strajkovan, što je značilo automatsko gašenje istog.

Mnogi poznati oglasili su se tim povodom, a koji su usko sarađivali sa Marinom Tucaković. 

Foto: ATA images

 

- Od vas sam saznala za to šta se desilo Karleuši. Iskrena da budem, nisam dobila bilo kakvo obaveštenje vezano za autorska prava i pesme. Marina za mene jeste pisala, sve je naravno uredno plaćeno, pa ne vidim razlog da nastane problem. Svakako ću se raspitati da vidim ima li problema sa mojim Jutjub kanalom, pa mogu da pričam više na ovu temu - rekla je Sandra Afrika za naš portal. 

Foto: ATA images

 

- Sa pravnicima sam se konsultovao oko toga jer sam i ja rešavao nedavno, ima tu svega i svačega. Radim na mom kanalu da to sve zaštititim što mi pripada, svako treba da uradi istu stvar. Jelena mora da ima odobrenje od Marininog tima, tu su njena prava, Futina, prava muzičara i nje koja je pesmu otpevala. To je sve normalno i svi valjda imamo istu tu stvar, ali se to rešava generalno bez problema i zatezanja. Tu je i neka monetizacija. Jeleni sigurno ne ide u prilog što je kanal ugašen, to jeste problem i gledaće da to što pre reši. Zbog tog haosa sa pravima sam ja angažovao ljude da mi sve vreme. Ovako bih poludeo koliko tu stavki ima - poruči nam je Željko Šašić. 

Foto: ATA images

 

- Nisam u toku iskreno sa time šta se dešava, ali to je Futino legitimno pravo. On kao naslednik autorskih prava može da uradi šta hoće. Može da se buni ko hoće, ali on čovek ima apsolutno pravo da radi donese odluku. Ovo je moj komentar jer sam neko ko se iole razume u autorska prava, svako će vam reći isto - rekla je Jelena.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".