LJubav Radeta i Ivanke bila je zaista velika i dugo se pamtila.  Glumac je u gradskom pozorištu "Gavella" igrao Šekspirovog "Hamleta" i "Ričarda Trećeg", a Ivanka je svoje uspehe nizala u kao plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih. 

Par ima dvoje dece, ćerku Luciju i sina Danila. Šerbedžija je u svojoj pesmi u stihovima priznao svoju krivicu za krah braka. Naime, on je u pesmi "Hamlet mašina", koja je nastala 1992. godine, pisao je o "veš-mašini" koju je posle venčanja kupio svojoj voljenoj.

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... - napisao je tada Rade.Prva žena Radeta Šerbedžije i glumac razveli su se 1987, a on je Ivanki posvetio i zbirku pesama u kojoj je napisao dirljive stihove: "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid", piše "Story".

Bez obzira na kraj braka, Rade i Ivanka su ostali u dobrim odnosima. Ivanka je preminula 2010. godine posle posledica možzdanog udara.

Slavni glumac je u braku sa Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece - Ninu, Milicu Almu i Vanju.

 

BONUS VIDEO: