- Razgovarali smo mnogo sa Jokićem, to je najbolji razgovor koji sam ja obavio ovog leta. Fizički i mentalno nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se od njega očekuje, zbog toga nije na spisku. Voleo bih da govorim o ljudima koji su tu, ali vas to verovatno ne zanima - objasnio je Svetislav Pešić. 

Pored Nikole Jokića, na spisku nema ni Vasilija Micića.

- Na spisku nema Vasilija Micića, dugo smo razgovarali sa njim, on je zamolio, takođe, da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu, sa mnogo povreda, potpisao je novi ugovor. Mora tri nedelje da ostane u Juti i Las Vegasu na treninzima novog kluba, obnovio je povredu ramena i nalazi se na oporavku. Fizički nije u dobrom stanju, na njega ne možemo da računamo. 

Lučić, Kalinić i Luka Mitrović će takođe propustiti Mundobasket.

- Lućić je otišao na operaciju, oporavak će trajati do oktobra, već u junu smo znali da na njega i Kalinića nećemo računati. On nas je takođe obavestio da neće moći da nam pomogne iz fizičkih i mentalnih razloga. Imao je i on problema. Luku Mitrovića smo želeli, ali je on zamolio da ga ovog leta oslobodimo zbog što želi da sanira sve povrede i pripremi se za narednu sezonu. Ako nam bude potreban za prozore naredne godine biće na raspolaganju.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".