Nastavnik geografije ostario je preko noći nakon masakra u kom je dečak (13) ubio devet svojih vršnjaka i pripadnika obezbeđenja. On je uleteo u učionicu VII2 i spašavao ranjenu decu, dok su mu supruga i dete istovremeno bili u školi, 

Nastavnik je zatekao prizor od kojeg mu se sledila krv - krvava deca ležala su po podu, kao i ranjena nastavnica istorije.

- Nastavnik je pojurio do koleginice, nastavnice istorije i nepomične dece. Nosio je ranjene učenike ka kolima Hitne pomoći i pomagao da se devojčicama i dečacima što pre ukaže pomoć, a na sve to je njegova supruga takođe nastavnica ove škole, bila na času u vreme masakra. U školi je, takođe, na nastavi bilo i njihovo dete - kaže jedan od roditelja dece, koji je dodao da je nastavnik bio i na sahranama mališana, a da se u danima nakon masakra zbog velikog stresa, promenio.

Foto: D. Milovanović

 

 

Od masakra je prošlo 70 dana, javnost i dalje bruji o nezapamćenom zločinu, a prethodnog vikenda se pojavila vest da se na jednoj internet platformi za prodaju suvenira prodaju majice sa likom dečaka-ubice (13) koji je osumnjičen da je ubio 3. maja 10 osoba, devet učenika i školskog čuvara. NJegovu sudbinu je prokomentario advokat Toma Fila.

- Osumnjičeni dečak je podvrgnut veštačenju. Ono će biti detaljno i ukoliko tim lekara utvrdi da je on psihički obolela ličnost, do kraja života provešće u ustanovi. S druge strane, ako se utvrdi da nema poremećaja, on ide kući - kaže Fila.

BONUS VIDEO: