Karlos je rođen u El Palmaru u Španiji 5. maja 2003. godine. Mnoge je iznenadio kada je u septembru 2022. zauzeo prvo mesto na ATP listi i tako postao najmlađi teniser u open eri kome je to pošlo za rukom. 

Svojom istrajnošću podseća na starijeg sunarodnika i kolegu, Rafaela Nadala. Alkaraz je upravo njega smenio na listi najmlađih svetskih "brojeva 1" i tako mu oborio rekord iz 2005. godine.

Španac je ujedno treći najmlađi osvajač jednog mastersa u istoriji. 

 

 

Osim što je krenuo krupnim koracima u karijeri, Alkarazu je i ljubavno polje veoma ispunjeno. Od 2021. godine je u vezi sa svojom koleginicom i zemljakinjom, Marijom Gonzales. 

Sudeći prema Marijinom Instagram profilu, ona je devojka koja je sasvim prirodna, ne koristi Fotošop niti prenaglašenu šminku i ne oblači se provokativno. U počtku nije imala veliki broj pratilaca na Instagramu, ali je taj broj porastao do 12.000 zbog uspeha njenog dečka. 

Mediji su napravili poređenje sa Nadalom i kada je u pitanju izbor devojke. U španskim medijima se često pojavljuju naslovi da je Marija "pravo čudo od devojke", a ponekad je zovu i Ćiska - po Rafinoj supruzi i ljubavi od rane mladosti, Mariji Franćiski Pereljo, za koju navode da neodoljivo liče. 

 

 

Marija je teniserka od malih nogu i nastupa za Teniski klub Mursija, a upravo tu je i sam Alkaras napravio prve korake.