Pevačica nije duži vremenski period bila prisutna u javnosti. Sad se oglasila na društvenim mrežama i podelila tužne vesti. Preminula joj je majka. 

NJena objava raznežila je mnoge. 

- Teško je bez tebe, majko. Ode ti meni na bolje mesto - napisala je na Fejsbuku 25. juna, a nekoliko dana kasnije zahvalila je svima koji su joj uputili izjave saučešća povodom nenadoknadivog gubitka.

- Hvala svima koji ste razumeli moju bol za majkom i moju slabost da tu bol podelim sa vama - poručila je.

Foto: ATA images

 

Dama koja je vladala rokenrol scenom, Snežana Mišković Viktorija, rođena je u Vučitrnu, u porodici prosvetnih radnika. Mileva je bila učiteljica koja je izvela niz generacija, a jedan njen bivši učenik oprostio se emotivnim rečima koje  je Viktorija prenela. 

- Preminula je naša velika učiteljica Mileva Mišković. Najbolja učiteljica na svetu. Mi smo kod nje već u četvrtom razredu znali ko smo, šta želimo da budemo i kojim putem ćemo ići. Nije nam moglo biti da se ne nauči, da budemo prosečni. I u osmom razredu nastavnici su, kada napravimo neki problem, a bilo ih je, nju pozivali, jer je bila autoritet koji smo bezrezervno poštovali i slušali.- napisao je i dodao: 

- Većina đaka je imala džempere koje je ona isplela-prisetio se nekadašnji đak Viktorijine majke Mileve, žene velikog srca.

On je u svojim objavama Viktorijinu majku opisao kao jednu humanu ženu: 

-Bila je niža rastom, takoreći sitna, a bila je najveća u školi. Obilazila nas je u dobru i u nesreći. Te godine kada je moja mama preminula, iako je prošlo skoro deset godina otkako nisam više bio njen đak, nenajavljeno nam je donela u stan kompletnu zimnicu. Ukus tog ajvara nikada neću zaboraviti.

NJeni učenici kojima je bila učiteljica bili su jedni od najboljih: 

- Uvek je u odeljenju imala više od trideset đaka, od kojih je u svim generacijama najmanje 25 završilo fakultet. I to, apsolutno, u dobroj meri zahaljujući njoj. Laka joj zemlja, rajsko nasleđe i veliko hvala - poručio je opraštajući se od učiteljice čovek po imenu Aleksandar Mašković.

(Srbija  danas)

BONUS VIDEO: