Najveći rat na srpskoj estradi počeo je devedesetih godina prošlog veka, kad je Ceca Ražnatović već bila zvezda u usponu, a Jelena Karleuša tek počinjala karijeru.

Odnos između poznatih pevačica koje su danas u totalnom ratu, bio je na početku veoma skladan. Čak su i pevale zajedno! 

Foto: TV Novosti

 

 

Dogodilo se to 1995. godine, kad je Slavica Tripunović Dajana izdala album “1,2,3, i…” na kojem se našla i pesma "Pusti me". Pesmu je za Dajanu napisao Dragan Brajović Braja, a prateće vokale su joj otpevale upravo Ceca i Jelena. 

Karleuša je to opisivala kao trenutak velikog uzbuđenja. "Kada sam počela da maštam o tome da postanem zvezda, pevala sam prateće vokale Dajani i zajedno sa mnom se u studiju pojavila tada velika zvezda Ceca. Nas dve smo zajedno pevale prateće vokale Dajani i ja sam bila jako uzbuđena i srećna što sam rame uz rame sa Cecom. Kasnije sam čula kako je Ceca navodno rekla da veoma lepo pevam, ali da sam previše ružna da bih bila zvezda", rekla je Jelena Karleuša pre nekoliko godina u emisiji kod Lune Lu.

To je bio presudni trenutak kad se Jelena, prema sopstvenom priznanju razočarala u Cecu. Takođe, tad se i zainatila i odlučila da će postati poznata estradna zvezda za koju će svi čuti.

Foto: Igor Marinković, ATA images

 

 

Nekoliko godina kasnije, sukob sa Cecom je eskalirao zbog jedne Jelenine izjave. Ona je, u jednom razgovoru, kazala sledeće: "Sve smo mi kurve! Ne baš u pravom smislu te reči, ali tu negde. Umeće je sebe dobro unovčiti. Sebe ubrajam u vrhunske kurve, koje umeju da se prodaju za najbolju moguću cenu, na najviši način. Amateri to ne znaju, a ni ne vrede toliko".

Na ove reči se Željko Ražnatović Arkan našao uvređen i izjavio da je "Karleuša bila pijana ili drogirana". Ceca je, takođe, uzvratila: "Zgranuta sam. Tačnije šokirana, i ne mogu da nađem pravi komentar. Posebno mi je krivo što sam Jelenu hvalila i isticala kao buduću pevačku zvezdu.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar, Jutjub Printskrin/Pink.rs

 

 

Ona se, međutim, opredelila za karijeru `skandal devojke`. Popularnost se takvim putem nikako ne stiče. Preporučujem joj da ubuduće sve što govori, govori isključivo u svoje ime, a ne u ime svih koleginica", izjavila je tada Ceca.

Više od četvrt veka od tada, ovaj sukob i dalje traje. Jednu od poslednjih tužbi podigla je Ceca, zbog Karleušine izjave da je ona kriva za smrt Jeleninog verenika. Cecin komentar kako neko "ko to izjavi nije psihički normalan" bio je osnov i za Karleušinu kontratužbu.

(Lepa i Srećna)

BONUS VIDEO: