On je pozvao sve članove grupe da se uključe u akciju.

- Dragi prijatelji želeo bih da vas sve zamolim da napravimo jednu akciju. O našem sunarodniku Radovanu imamo informacije da je potraga u toku. Nas u grupi ima 180.000. Neka svako od nas koji ima prijatelje u Grčkoj pošalje svojim prijateljima objavu Missing Alerta o nestanku Radovana. U poruci ih zamolite da pošalju svojim prijateljima koje imaju na ostrvima Patmos, Leros, Kalimnos, Kos i Rodos - napisao je član i dodao:

- Upisao sam ovih 5 ostrva jer je su to ostrva na kojima je stajao brod na kome je Radovan putovao. Što više ljudi se upozna to je veća šansa da pronađemo Radovana. Posebno apelujem na sve naše članove koji žive u Grčkoj kao i na Grke da se uključe u ovu akciju. Pokažimo još jednom solidarnost i na ovaj način pružimo podršku porodici Radovana. U nadi da ćemo imati povoljne vesti sve vas pozdravljam.

 

 

Podsetimo, Grčka intenzivno traga za državljaninom Srbije Radovanom Juračićem, koji je nestao kada je navodno iz Atine brodom krenuo do ostrva Kos.

Radovan se 28. maja ukrcao u autobus koji je iz Srbije krenuo ka Atini. Zatim je 29. maja trebalo da se ukrca na putnički brod u luci Pirej koji je plovio do ostrva Kos. Međutim, njegov nestanak je prijavljen organizaciji "Smile of the Child" 31. maja koja je odmah objavila detalje o njemu, a na zahtev porodice jer postoji sumnja da mu je život u opasnosti.

NJega je na ostrvu Kos trebalo da sačeka prijatelj, međutim, on tvrdi da se Radovan nikada nije iskrcao iz broda.

Supruga nestalog Radovana rekla je u izjavi za medije da se čula sa suprugom uoči njegovog nestanka i da je zvučao normalno.

BONUS VIDEO:

POTRESNE SCENE NA OBALI DUNAVA U APATINU: U toku velika potraga za mališanima

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".