Veštak Branko Mandić je uvidom u medicinsku dokumentaciju devojke optuženog ocenio da zbog psihičkih poremećaja ona nije sposobna za davanje validnog iskaza u svojstvu svedoka, zbog čega je sudija odlučio da ona ipak ne svedoči. Pored odluke da ona ne svedoči, sudija je kazao da se njen iskaz iz tužilaštva ne koristi kao dokaz u ovom postupku, prenosi Tanjug.

Kada je sudija pozvao devojku da uđe u sudnicu kako bi joj saopštio da ona neće svedočiti, ona je izgovorila samo nekoliko reči.

- Milorad nije kriv, kriv je njegov ujak, a ujna Jagoda je živa - ostavila je bez reči devojka sve prisutne u sudnici. Ovaj, kao ni njen iskaz dat u tužilaštvu, posle oduke suda da ona ne svedoči, neće biti korišćeni kao dokaz.

Foto: M. Anđela

 

Inače, prema nezvaničnim informacijama, devojka za koju je procenjeno da nije u stanju da da iskaz, kobnog dana je navodno sedela i pila kafu sa optuženim, a nakon toga on je, kako se sumnja, ustao i otišao u dvorište u kom je ujna širila veš i ubio je.

Podsetimo, optuženi Marić se tereti da je ujnu više puta ujnu udario u glavu, a potom sam pozvao policiju i rekao šta je uradio. Međutim, kada je patrola došla, odbio je da im otvori vrata, pa je policija morala da upotrebi suzavac i razvali vrata.

Foto: M. Anđela

 

- Posle hapšenja, na saslušanju u tužilaštvu izjavio je da je sa ujakom i ujnom bio u sukobu oko imovine, ali i da "oni imaju mašinu za čitanje misli i da su mu glasovi iz mašine rekli da mora da je ubije - podseća sagovornik Kurira.

BONUS VIDEO:

POTRESNE SCENE NA OBALI DUNAVA U APATINU: U toku velika potraga za mališanima

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".