Na tu funkciju imenovala ga je premijerka Srbije Ana Brnabić jer je, kako je rečeno, zakonska obaveza da u roku od 15 dana predloži novog ministra, nakon što je prethodni podneo ostavku.

Doskorašnji ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku na funkciju četiri dana posle tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“, koju je Skupština Srbije konstatovala 29. maja.

U strašnoj tragediji koja se desila 3. maja, učenik (13) OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio je osmoro dece i čuvara škole, dok je još jedna devojčica od povreda preminula kasnije u bolnici.

Biografija Đorđa Milićevića

Rođen je 1978. godine u Valjevu. Po zanimanju je diplomirani ekonomista. U četiri mandata (2004, 2008, 2012. i 2016. godine) biran je za odbornika Skupštine grada Valjeva. Obavljao je funkciju potpredsednika Skupštine opštine Valjevo 2004. godine.

Narodni poslanik je od juna 2008. godine.

U sazivu od 2008. do 2012. godine bio je član Zakonodavnog odbora, Odbora za omladinu i sport, Odbora za pravosuđe i upravu, kao i zamenik člana u Odboru za evropske integracije i u Odboru za ustavna pitanja.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za evropske integracije, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i bio je zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo. U istom sazivu bio je i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

U sazivu od 2014. do 2016. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Bio je zamenik člana stalne Delegacije u Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative.

U sazivu od 2016. do 2020. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za prava deteta, kao i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U tom sazivu vršio je i funkciju potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je zamenik predsednika poslaničke grupe, a funkciju  predsednika poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije obavljao je od septembra 2015. godine.

U sazivu od 2020. do 2022. bio je zamenik člana Delegacije  u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, zamenik predsednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i član Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije.

U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije je zamenik predsednika poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, i član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Član je Socijalističke partije Srbije od 1996. godine.

Oženjen je i ima ćerku.

(Blic)

BONUS VIDEO: