Glumac Petar Benčina trenutno je jedan od najtraženijih i omiljenih glumaca publike, koji niže u karijeri veliki broj uloga kako u filmovima, tako i u serijama. Petar već godinama uživa u ljubavi sa glumicom Tamarom Dragičević sa kojom ima dvoje dece.

Foto: Petar Milošević

 

 

Benčina, je odrastao uz veliku porodicu, sestre bliznakinje Anu i Nadu, kao i brata, takođe glumca, Igora. Igor se retko pojavljuje u medijima, a mnogi kažu da Petar i on ne liče, iako je prezime to po kojem mnogi povezuju da su rođena braća.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Bursac (@lukabursac)

 

Igor, je studirao glumu u klasi kod Nebojše Dugalića, a gledaoci su imali priliku da ga upoznaju kroz seriji "Žigosani u reketu", "Grupa", "Pet", "Zlatni dečko". Igor je jednom prilikom pričao o njegovom odrastanju i životu sa Petrom, ali i sestrama.

- Ja sam prvo dete, Petar je četiri godine mlađi, a sestre bliznakinje 12. U našoj kući uvek je bilo puno ljudi i stalno se nešto dešavalo. Prava mediteranska, temperamentna atmosfera kao iz Felinijevih filmova (smeh) - pričao je Igor tada za "Hello", ali i dodao da Petar i on u opšte ne liče.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Bencina (@bencinaigor)

 

- Petra i mene obično povežu zbog prezimena jer fizički ne ličimo mnogo. Kad stanemo jedan pored drugog, po nekim crtama lica vidi se da smo braća, ali suštinski smo različiti. Zapravo, mislim da se sjajno dopunjujemo, i po vrlinama i po manama - iskren je Igor koga, osim glume, zanima i sport.

Glumac se ne pojavljuje često u javnosti, a svoj privatni život vešto čuva. Mediji spekulišu da je glumac u vezi sa koleginicom Martom Bjelicom, sa kojom je radio zajedno na projektu “Volja sinovljeva“, nakon čega su uhvaćeni nekoliko puta zajedno, ali nikada ništa nisu potvrdili.

BONUS VIDEO: