Lanu su sa tugom i bolom danas ispratili prijatelji i porodica. Pevačica je kremirana, a iznenada nas je napustila u 57. godini. 

Na kremaciju je među prvima stigla voditeljka Dragana Katić, a ubrzo posle nje je došao i Milan Đurđević iz "Nevernih beba" i pevačica Dragica Radosavljević Cakana, Olivera Kovačević, Jovana Tipšin, Zorana Pavić i mnogi drugi.

Foto: ATA images

 

Kamere novinara su zabeležile da je pevačica Zlata Petrović bila uplakana i da nije mogla sakriti bol za koleginicom. 

Lana Toković je rođena 1966. godine u Beogradu. Osnovala je grupu "Lana i Aldo", s muzikom se profesionalno bavila od svoje šesnaeste godine.

Snimila je preko 40 trajnih snimaka za fonoteku Radio Beograda. Imala je muzički studio gde se bavila komponovanjem.

Sa svojom grupom je održala veliki broj solističkih koncerata, a nagrade je osvajala kao kompozitor, vokalni izvođač i tekstopisac.

Bavila se pisanjem muzike za pozorišne predstave, crtane filmove i reklame. Bila je najmlađi himnopisac u našoj zemlji i za Vojno vazduhuplovstvo Jugoslavije je napisala himnu "Nek polete svi piloti".

Vanesa Šokčić je bila Lanina bliska prijateljica koja je izjavila da će njena urna biti postavljena u Aleji zaslužnih građana. 

- Lana je bila počasni građanin i Aleju je zaslužila. U opisu njene biografije možete videti sva njena dela koja ovo opravdavaju. NJih dve družile su se trideset godina. 

 

SAHRANA LANA TOKOVIĆ

BONUS VIDEO: