Лану су са тугом и болом данас испратили пријатељи и породица. Певачица је кремирана, а изненада нас је напустила у 57. години. 

На кремацију је међу првима стигла водитељка Драгана Катић, а убрзо после ње је дошао и Милан Ђурђевић из "Неверних беба" и певачица Драгица Радосављевић Цакана, Оливера Ковачевић, Јована Типшин, Зорана Павић и многи други.

Фото: АТА имагес

 

Камере новинара су забележиле да је певачица Злата Петровић била уплакана и да није могла сакрити бол за колегиницом. 

Лана Токовић је рођена 1966. године у Београду. Основала је групу "Лана и Алдо", с музиком се професионално бавила од своје шеснаесте године.

Снимила је преко 40 трајних снимака за фонотеку Радио Београда. Имала је музички студио где се бавила компоновањем.

Са својом групом је одржала велики број солистичких концерата, а награде је освајала као композитор, вокални извођач и текстописац.

Бавила се писањем музике за позоришне представе, цртане филмове и рекламе. Била је најмлађи химнописац у нашој земљи и за Војно ваздухупловство Југославије је написала химну "Нек полете сви пилоти".

Ванеса Шокчић је била Ланина блиска пријатељица која је изјавила да ће њена урна бити постављена у Алеји заслужних грађана. 

- Лана је била почасни грађанин и Алеју је заслужила. У опису њене биографије можете видети сва њена дела која ово оправдавају. Њих две дружиле су се тридесет година. 

 

САХРАНА ЛАНА ТОКОВИЋ

БОНУС ВИДЕО: