Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase nedavno je započeo novi biznis brze hrane, a sanitarna inspekcija zatvorila je njegov objekat u Novom Sadu.

Kako se navodi, čitav problem počeo je sa prijavom zbog hrane neprimerenog oblika.

Restoran brze hrane je bio pod nadzorom novosadske sanitarne inspekcije po prijavi koja je stigla početkom maja. Tada su inspektori utvrdili niz sanitarno-higijenskih nedostataka.

Foto: Profimedia/Jutjub printskrin/Baka Prase

 

 

U zapisniku o inspekcijskom nadzoru se navodi da je u postupku sanitarni inspektor konstatovao da u objektu nije uspostavljen sistem bezbednosti hrane HAACP (nepostojanje termometra za merenje temperature, pakovanje mesa direktno na podu), o čemu je obaveštena i veterinarska inspekcija. Sanitarna inspekcija je potom poslala obaveštenje i inspekciji rada jer je lice koje je prisustvovalo nadzoru izjavilo da je menadžer objekta iako ne poseduje validan ugovor o radu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bogdan Ilic (@bakaprase)

 

Zanimljivo je da se navodi i to da će Sanitarna inspekcija "u vezi sa neprimerenim oblikom hrane koja se pravi i uslužuje" u objektu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno tužilaštvo.

Problem je nastao u tome što im nije dat vremenski rok da uklone nepravilnosti, već je odmah naloženo zatvaranje lokala.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".