Majka devetogodišnje devojčice podelila je na Tviteru školski sastav koji je njena ćerka napisala nakon tragedija koja se dogodila na Vračaru kada je Kosta K. ubio osam drugova i radnika obezbeđenja.

- Ja se ovih dana osećam nekad srećno, nekad tužno, veoma sam promenljivog raspoloženja - ovim rečima počinje sastav devojčice drugog razreda koja se, kao i većina njenih vršnjaka, oseća zbunjeno. Bezbrižno detinjstvo sad muče teške teme, jer deca strahuju da se ista tragedija ne ponovi i u njihovoj školi.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Školski sastav na temu "Moje misli, brige i osećanja ovih dana" devojčica je napisala pred svoj ponovni polazak u školu koja nije ni blizu Vračara, ali to je dokaz da je ova tragedija pogodila decu širom Srbije i regiona.

Školski sastav

"Ja se ovih dana osećam nekad srećno, nekad tužno, sve u svemu veoma sam promenljivog raspoloženja, a evo i zašto.

Od kada se desila tragedija u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar', ja se brinem da se to ne desi i u mojoj školi.

Pored toga, brine me i jedan član moje porodice, a to je moja baka. Ona ima već 69 godina i ja se plašim za njen život, zato što je ona jedina živa od moje starije porodice.

Sve u svemu, nadam se da ću biti srećnija. I pored ovih strahova ja izlazim napolje sa drugaricama i vreme nam brzo prođe.

Takođe, kada sam kod kuće ja igram razne igre."