Dečak K. K. (13) je iz vatrenog oružja ubio osmoro đaka i jednog člana obezbeđenja, dok je još šestoro dece i nastavnicu ranio.

U masakru kakav se ne pamti na ovdašnjim prostorima stradala je i ćerka poznatog srpskog odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog. 

E. K. je pokušala da spreči dečaka koji je pucao, ustala je i stala ispred njega u nadi da će moći da ga urazumi, ali joj to nije pošlo za rukom, te je tragično skončala.

Foto: Novosti

 

 

Zbog toga se na društvenim mrežama neretko spominje kako bi neka od škola u Srbiji trebala da ponese njeno ime, a ti komentari i isticanje ubijene devojčice došli su i do njenog oca koji se na tu temu oglasio na Fejsbuku i porrčio:

- Poštovani, cenimo Vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvešćenja ljudima i društvu da se vrate pravim vrednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi koji samo žele da tihuju svoju bol. Nama ne prija, niti se slažemo sa pominjanjem našeg deteta više u odnosu na ostalu tragično stradalu i teško povređenu decu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim porodicama - napisao je Kobiljski.