Oprobala se i u drugim sferama, a od oktobra bi Kija mogla da postane i student Pravnog fakulteta.

Ona je nedavno je počela da se priprema za polaganje prijemnog ispita, a sada je otvoreno govorila o tome zbog čega je rešila da ponovo sedne u školsku klupu i otkrila da li će žrtvovati pevanje zarad karijere u struci.

- Postavila sam sebi cilj da položim prijemni za Pravni fakultet i nedavno sam krenula na pripreme koje se održavaju na fakultetu. Moja želja je oduvek bila da upišem pravo, ali sam se nakon srednje škole ipak odlučila za nešto drugo - kaže Kija na početku i dodaje da joj nije žao što je odabrala Visoku hotelijersku školu, koju je završila sa najvišim ocenama.

Foto: Nportal

 

- Pripreme traju četiri sata, i zasad smo prešli skoro celu knjigu istorije za prvu godinu srednje škole. Teško je učiti gradivo koje si naučio pre 18 godina, ali se trudim. Sedim u prvoj klupi i pomno pratim predavanja i savete profesora koji nas priprema za prijemni. Većina budućih studenata znaju ko sam, ali ima i onih koji nikada nisu čuli za mene. Trudim se da se ne izdvajam preterano, što je teško, budući da sam, za razliku od svih, srednju školu davno završila - ispričala je Kristina, i dodala da, osim što ima više životnog iskustva od svojih budućih kolega, ne manjka joj ni iskustvo sa pravnim stvarima.

- Otkako sam počela da se bavim javnim poslom, imala sam nekoliko situacija da sam morala da šaljem opomene pred tužbu koje sam sama pisala. Naravno, pre slanja sam ih davala svojim advokatima da pogledaju i uglavnom nisu imali nikakve zamerke kako sam sastavila to. Takođe, pomagala sam i mami oko njenih poslovnih ugovora, ali sam i davala sugestije mojim advokatima kada je trebalo da dodamo neke stavke u ugovor - kaže Kija, koja i u novu fazu svog života ulazi korak po korak.

- Sada sam koncentrisana na prijemni i to mi je glavni cilj, a ako govorimo o nekim dugoročnim planovima i čime bih volela da se bavim, to svakako nije ni građansko ni privredno pravo. Interesantan mi je posao tužioca, velika je odgovornost na njima, kao i na sudijama. Kada govorimo o advokaturi, krivica je nešto što me je oduvek privlačilo - kaže Kristina, koja o svojim planovima nije obavestila ni svoje najbliže.

Foto: ATA images

 

- Mama zna da me pravo interesuje, ali joj nisam rekla da sam zvanično počela sa pripremama. Kada sam upisala prvi fakultet, upala sam na budžet jer sam bila prva na listi. Dobila sam i mesto u domu, kojeg sam se odrekla u korist drugih. Iznajmila sam stan koji sam sama plaćala jer sam već tada uveliko radila. Išla sam i u menzu i sećam se da je hrana bila odlična. Porodici ni tada nisam bila na teretu jer sam sama sebe izdržavala - rekla je Kija, koja svoje prvo studiranje pamti po lepim uspomenama.

- Sada sam stabilizovala svoj život, smanjila sam obaveze i mislim da mogu da se posvetim fakultetu. Idem korak po korak, prijemni će biti najverovatnije u junu, što znači da ću celo leto imati slobodno. Planiram i put u Ameriku, a onda, od oktobra, ukoliko sve prođe kako treba, kreću predavanja - kaže Kija, kojoj se pripreme završavaju krajem maja. U međuvremenu, Kija ne odustaje od muzičke karijere i traga za novim pesmama.

- Slušam razne demo-snimke, ali zbog svega šta se dešava u mom životu, fokus sam prebacila na druge stvari koje pripremam kako za javnost, tako i za sebe - rekla je Kristina.

Foto: Instagram printskrin/ kijakockar

 

 Iako joj je znanje koje je stekla u Visokoj hotelijerskoj školi pomoglo da ostvari svoje snove i kao stjuardesa proputuje ceo svet nekoliko puta, Kija kaže da je ljubav prema pravu ni tada nije napuštala.

- Moj najbolji drug Vićentije je doktor prava i vrhunski advokat krivičar. Pomagao mi je oko mnogih poslovnih ugovora, puno toga znam zahvaljujući njemu, čak me je i razveo, iako mu to nije uža specijalnost. On me je terao da upišem fakultet, ali ja sam uvek više volela da putujem i ne kajem se zbog toga - rekla je Kija.

(Alo)

BONUS VIDEO: