Familija i prijatelji ispratili su ubijene dečake i devojčice na večni počinak. I među javnim ličnostima ima onih koji su bili bliski sa žrtvama i njihovim porodicama. Skrhana od bola, pevačica Anabela Atijas je sa ćerkama bila na sahrani jedne od sedam devojčica koje je prošle nedelje zverski usmrtio trinaestogodišnji dečak, njihov drug iz klupe, u nezapamćenom masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Pored njih, stradali su i jedan dečak i čuvar škole, dok su petoro dece i nastavnica istorije ranjeni.

Najmlađa ćerka pevačice bila je bliska sa mlađom sestrom jedne od nastradalih devojčica.

- Mlađa sestra nastradale devojčice išla je sa mojom ćerkom u razred. Zajedno su bile u boravku i ceo dan su provodile zajedno. Predivna porodica. Velika tragedija, preteški dani za sve nas, naročito za porodicu - rekla je za vidno potresena pevačica.

Foto: ATA images

 

Kao i njene kolege koje su se javno oglasile, kako za medije tako i na društvenim mrežama, i Anabela je zanemela od tuge i bola.

- Svaka reč je suvišna. Poznavala sam to divno dete. Đaci su došli da isprate drugaricu. Nemam šta da kažem - rekla je Anabela.

Podsetimo, učenik sedmog razreda u sredu je iz očevog pištolja ubio osmoro dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i školskog čuvara, a ranio šestoro đaka i nastavnicu istorije.

Načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić otkrio je da je dečak imao spisak onih koje je planirao da likvidira. Zbog ugrožavanja opšte bezbednost, njegov otac je priveden i određen mu je pritvor do mesec dana. Zbog ovog nemilog događaja u zemlji je proglašena trodnevna žalost.

(Kurir)

BONUS VIDEO: