Glumica će nažalost rođendan zbog korone proslaviti u krugu prijatelja u Novom Sadu. Čestitke od kolega već joj pristižu preko društvenih mreža.

Foto: V. Danilov

 

Mira je slavu stekla veoma mlada i do sada je odigrala preko 300 uloga, a najviše je ostala upamćena po tome što je bila žena iz naroda, i što su u njoj prepoznali poštenje i dobrotu.

Glumom se bavi već 70 godina i pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u prestonici Vojvodine. Posle stotinu uloga u pozorištu, 30 na filmu i 20 u TV serijama, nakon što je obišla bukvalno ceo svet - zna se da ničeg ne bi bilo bez Srema.

Foto: Danilo Cvetanović

 

Mira je sa 24 godine postala majka kada je sa suprugom Andrejem Jovanovićem dobila sina Branu. Od supruga se razvela kada je njihov sin imao samo pet godina, a unuk joj je doneo najveću sreću. Mira ne krije ni da je čak u jednom periodu svog života, kada je bila na rubu egzistencije, htela da izvrši samoubistvo skokom sa vrha prestoničkog hotela.

Jednom prilikom za medije je otkrila tajnu svoje dugovečnosti, bez obzira što je imala težak život, njoj je rad pomogao.

Foto: Arhiv Novosti

 

- Samo rad. Kad ne budem radila, ja ću da uginem kao biljka koju nisu zalivali. Ako i jesam bolesna kod kuće, kad odem negde na snimanje, ne fali mi ništa. U tome nalazim eliksir, neku svoju snagu. Posao za mene nije kuluk, već terapija. Više molim boga da što duže radim nego da što duže živim.Drugo, spoznala sam da čovek ne sme odmah, kad ga nešto malo zaboli, da trči kod lekara u bolnicu. Morate se pomiriti sa svojim godinama, morate spoznati svoje telo. Moramo znati da bismo mu mogli pomoći. Treba naučiti kako da pomogneš sam sebi da bi mogao da pomogneš i drugima.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".