Глумица ће нажалост рођендан због короне прославити у кругу пријатеља у Новом Саду. Честитке од колега већ јој пристижу преко друштвених мрежа.

Фото: В. Данилов

 

Мира је славу стекла веома млада и до сада је одиграла преко 300 улога, а највише је остала упамћена по томе што је била жена из народа, и што су у њој препознали поштење и доброту.

Глумом се бави већ 70 година и припада првој генерацији глумаца која је завршила Позоришну школу у престоници Војводине. После стотину улога у позоришту, 30 на филму и 20 у ТВ серијама, након што је обишла буквално цео свет - зна се да ничег не би било без Срема.

Фото: Данило Цветановић

 

Мира је са 24 године постала мајка када је са супругом Андрејем Јовановићем добила сина Брану. Од супруга се развела када је њихов син имао само пет година, а унук јој је донео највећу срећу. Мира не крије ни да је чак у једном периоду свог живота, када је била на рубу егзистенције, хтела да изврши самоубиство скоком са врха престоничког хотела.

Једном приликом за медије је открила тајну своје дуговечности, без обзира што је имала тежак живот, њој је рад помогао.

Фото: Архив Новости

 

- Само рад. Кад не будем радила, ја ћу да угинем као биљка коју нису заливали. Ако и јесам болесна код куће, кад одем негде на снимање, не фали ми ништа. У томе налазим еликсир, неку своју снагу. Посао за мене није кулук, већ терапија. Више молим бога да што дуже радим него да што дуже живим.Друго, спознала сам да човек не сме одмах, кад га нешто мало заболи, да трчи код лекара у болницу. Морате се помирити са својим годинама, морате спознати своје тело. Морамо знати да бисмо му могли помоћи. Треба научити како да помогнеш сам себи да би могао да помогнеш и другима.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".