Američke vlasti u ponedeljak su optužile člana bande MS-13, Oskara Solisa (30) za "demonsko" ubistvo dostavljača "Uber Eats". U kući optuženog u Holideju na Floridi prošle nedelje u džakovima za smeće pronađeni su raskomadani delovi tela žrtve.

- Neću ulaziti u to koliko je ovaj slučaj bio jeziv. To što je ovaj čovek radio je demonski - rekao je juče šerif okruga Pasko Kris Noko na konferenciji za novinare.

Istražitelji veruju da je Solis pokušao da opljačka vozača, ali da ga je na kraju ubio. Solis je bio povezan s MS-13, nasilnom kriminalnom grupom koja se bavi trgovinom drogom i ljudima, piše Si-En-En.

Vozač pre dostave poslao poruku supruzi

Vozač Rendol Vilijam Kuke (59) je prošle srede uveče, kada je bio blizu svoje kuće, poslao poruku svojoj supruzi i rekao da obavlja poslednju isporuku i da će se uskoro vratiti kući. To je bio poslednji put da se njegova supruga čula s njim. Nakon toga joj više nije odgovarao na poruke i pozive, pa je ona kasnije tokom noći pozvala policiju.

Uber je istražiteljima dao podatke o zadnjoj GPS lokaciji vozača. Kada su detektivi pregledali snimke s nadzornih kamera, videli su dostavljača pred vratima kuće u Holideju u 18:56, samo nekoliko minuta nakon što je supruzi poslao poruku.

Na drugom snimku se videlo kako sledećeg dana Solis i još jedna osoba nose džakove za smeće oko kuće.

Foto: Tanjug/AP

 

Napadač nedavno pušten iz zatvora

Kad su istražitelji u petak pregledali džakove za smeće koje su se nalazile u Solisovoj kući, u njima su pronašli ljudske ostatke i krvavu odeću. Kasnije su u kući optuženog pronašli žrtvinu burmu i ključeve automobila.

- Ne postoji veza između osumnjičenog za ubistvo i žrtve. Izgleda da je dostavljač samo obavljao svoj posao, poslednju isporuku te noći i da ga je optuženi ubio bez razloga - rekao je Noko.

Solis se nedavno preselio na Floridu nakon što je u januaru pušten iz zatvora u Indijani, u kojem je proveo više od četiri godine zbog napada i provale.

BONUS VIDEO:

MASKOVA RAKETA PONOVO EKSPLODIRALA: Novi neuspešan pokušaj tokom "SpaceX" testiranja

(Index.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".