Pevača Šabana Šaulića zapamtićemo po tituli kralja narodne muzike i po pesmama koje je ostavio iza sebe. 

On je jednom prilikom izjavio da je talenat nasledio od majke Ilde, A da najviše žali što nije prisustvovao očevoj sahrani. 

 

Foto: V. Danilov

 

–Talenat sam nasledio od majke, mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, ceo komšiluk je slušao. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu "La pico nera". To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je, ko kuća je bila velika u mojim očima. Rukama je sve objašanjavala, kao da je znala reči pesme. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna.

Kada je preminuo Šabanov otac, tada je bio na turneji u Australiji i nije mogao otkazati koncerte: 

– Međutim, tada je bio zakazan Sidnej i Melburn. LJudi su uložili mnogo para, nisam mogao da otkažem nastupe. To su bila dva najbitnija grada kada je Australija u pitanju. Sećam se da sam pevao i plakao. Svega se sećam. Bio sam negde van sebe dok pevam i plačem i zamišljam šta se tamo sve dešava, a ja da ne sahranim oca. Nisam to mogao ni da pomislim, a ne da doživim– ispričao je svojevremeno Šaban u emisiji "Iz profila".

BONUS VIDEO: