– Utvrđena je osnovana sumnja da je 32-godišnji državljanin Ukrajine, koji je upravljao automobilom poljskih nacionalnih oznaka, 3. aprila, kao učesnik u drumskom saobraćaju, teško prekršio saobraćajne propise i na kraju izazvao saobraćajnu nezgodu – kažu u PU karlovačkoj.

Navode da je muškarac „policijski službenici grada Budačke Rijeke u više navrata pokušavali da ga zaustave radi kontrole, ali se oglušio o naredbe policijskih službenika i grubo kršio saobraćajne propise i doveo u opasnost druge učesnike u saobraćaju, kao i živote petorice putnika koje je prevozio, nastavio vožnju kroz mesta Tušilović, Ladvenjak i Belajske Poljice do mesta Duga Resa, gde je izazvao saobraćajnu nesreću”.

- Tamo je udario u automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak i peške pobegao sa mesta udesa, ali su ga policajci ubrzo pronašli i uhapsili - navodi se u saopštenju.

Vozač je u toku vožnje, pored toga što nije stao po naređenju policijskih službenika, udaljio povećanom brzinom na državnom putu D1, sustigao kolonu vozila, prošao kroz crveno svetlo na semaforu i ušao u sredinu od dve saobraćajne trake i na trotoar.

- Preliminarnim testom na drogu vozaču utvrđeno je prisustvo droge u organizmu. Protiv 32-godišnjaka će, kako je saopšteno iz policije, biti podneta krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Karlovcu zbog sumnje da je počinio krivično delo upravljanje vozilom s invaliditetom u drumskom saobraćaju.

Inače, jurila su ga čak četiri policijska vozila, a dva su ga čekala na raskrsnici da ga zaustave.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".