– Утврђена је основана сумња да је 32-годишњи држављанин Украјине, који је управљао аутомобилом пољских националних ознака, 3. априла, као учесник у друмском саобраћају, тешко прекршио саобраћајне прописе и на крају изазвао саобраћајну незгоду – кажу у ПУ карловачкој.

Наводе да је мушкарац „полицијски службеници града Будачке Ријеке у више наврата покушавали да га зауставе ради контроле, али се оглушио о наредбе полицијских службеника и грубо кршио саобраћајне прописе и довео у опасност друге учеснике у саобраћају, као и животе петорице путника које је превозио, наставио вожњу кроз места Тушиловић, Ладвењак и Белајске Пољице до места Дуга Реса, где је изазвао саобраћајну несрећу”.

- Тамо је ударио у аутомобил карловачких регистарских ознака којим је управљао 54-годишњак и пешке побегао са места удеса, али су га полицајци убрзо пронашли и ухапсили - наводи се у саопштењу.

Возач је у току вожње, поред тога што није стао по наређењу полицијских службеника, удаљио повећаном брзином на државном путу Д1, сустигао колону возила, прошао кроз црвено светло на семафору и ушао у средину од две саобраћајне траке и на тротоар.

- Прелиминарним тестом на дрогу возачу утврђено је присуство дроге у организму. Против 32-годишњака ће, како је саопштено из полиције, бити поднета кривична пријава Општинском државном тужилаштву у Карловцу због сумње да је починио кривично дело управљање возилом с инвалидитетом у друмском саобраћају.

Иначе, јурила су га чак четири полицијска возила, а два су га чекала на раскрсници да га зауставе.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".