U Specijalnom sudu nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zbog sumnje da su počinili sedam ubistava, silovanje, mučenje, otmice. Marko Miljković ispituje svedoka-saradnika Bojana Hrvatina o mestu na reci Dunav gde su pripadnici klana dolazili sa ostacima delova tela žrtava i prosipali ih. Pre toga otkriveno je kako je ubijen Miljan LJepoja.

Marko Miljković zatražio je od sudskog veća da se u sudnici prikažu fotografije na kojima se vidi prilaz reci Dunav, a za koje je prethodni svedok-saradnik Srđan Lalić rekao da je to mesto gde su ulazili u reku da prosipaju džakove sa ostacima žrtava. Potom je ispitivao svedoka-saradnika Bojana Hrvatina o toj lokaciji.

Miljković: Bojane, da li je to to mesto?

Hrvatin: Tako je, ovo je to. Ima put na levo kojim nikada nisam išao, a ovde se pravo ide do reke.

Miljković: Da li si ti ovde doveo policiju?

Hrvatin: Da.

Hrvatin je potom potvrdio da je na fotografijama koje je sačinio MUP upravo mesto na kom su prosipali ostatke ubijenih, za koje je prethodno rekao da su ih samlevene donosili u džakovima. Onda je nastavio da odgovara na pitanja Marka Miljkovića.

Hrvatin: Znaš ti to vrlo dobro Miljkoviću. Ja sam odveo policiju na mesto na kom smo prosuli Zdravka Radojevića.

Miljković: U junu mesecu si odveo policiju, a ove su iz aprila? Znači nisi mogao ti?

Hrvatin: U julu sam odveo policiju.

Bojan Hrvatin uhapšen je u julu 2021. godine, pet meseci nakon što je uhapšen ostatak grupe. Potom su u sudnici prikazane fotografije koje je sačinila policija. Navedeno je da je tada sa policijom bio prisutan i optuženi Vlade Draganić koji je inače vlasnik kuće u Ritopeku. Ranije se spekulisalo da se i on nudio za status svedoka-saradnika, ali taj status nije dobio. Marko Miljković je potom zatražio da se utvrdi gde je 18. jula 2021. godine bio Vlade Draganić.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".