У Специјалном суду настављено је суђење клану Вељка Беливука и Марка Миљковића због сумње да су починили седам убистава, силовање, мучење, отмице. Марко Миљковић испитује сведока-сарадника Бојана Хрватина о месту на реци Дунав где су припадници клана долазили са остацима делова тела жртава и просипали их. Пре тога откривено је како је убијен Миљан Љепоја.

Марко Миљковић затражио је од судског већа да се у судници прикажу фотографије на којима се види прилаз реци Дунав, а за које је претходни сведок-сарадник Срђан Лалић рекао да је то место где су улазили у реку да просипају џакове са остацима жртава. Потом је испитивао сведока-сарадника Бојана Хрватина о тој локацији.

Миљковић: Бојане, да ли је то то место?

Хрватин: Тако је, ово је то. Има пут на лево којим никада нисам ишао, а овде се право иде до реке.

Миљковић: Да ли си ти овде довео полицију?

Хрватин: Да.

Хрватин је потом потврдио да је на фотографијама које је сачинио МУП управо место на ком су просипали остатке убијених, за које је претходно рекао да су их самлевене доносили у џаковима. Онда је наставио да одговара на питања Марка Миљковића.

Хрватин: Знаш ти то врло добро Миљковићу. Ја сам одвео полицију на место на ком смо просули Здравка Радојевића.

Миљковић: У јуну месецу си одвео полицију, а ове су из априла? Значи ниси могао ти?

Хрватин: У јулу сам одвео полицију.

Бојан Хрватин ухапшен је у јулу 2021. године, пет месеци након што је ухапшен остатак групе. Потом су у судници приказане фотографије које је сачинила полиција. Наведено је да је тада са полицијом био присутан и оптужени Владе Драганић који је иначе власник куће у Ритопеку. Раније се спекулисало да се и он нудио за статус сведока-сарадника, али тај статус није добио. Марко Миљковић је потом затражио да се утврди где је 18. јула 2021. године био Владе Драганић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".