Optuženi Miljković navodi da će nastaviti da postavlja pitanja vezana za tvrdnje Hrvatina da optuženi stoje iza ubistva Nišlije Milana LJepoje, za koga se tvrdilo da je bio pripadnik grupe „Pink panter“. Prema optužnici on je ubijen 9. decembra 2020. godine u kući u Ritopeku. LJepoja je navodno ubijen jer su pripadnici grupe verovali da on stoji iza pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini.

Miljković - Odakle ti saznanja o Manceu ili Zvonceu?

Hrvatin - Iz kuće u Ritopkeu, saznao sam da se radi o LJepoji, spominjali se Mance i Zvonce, kao njegovi nadimci. Koliko se sećam Zvonce mu je bio nadimak na skaju.

Miljković - Ko je učestvovao u razgovoru kad si saznao o Manceu?

Hrvatin - U kući od tebe, u kući, iz tvog razgovora sa Veljkom.

Foto: Novosti

 

Okrivljeni saradnik je naveo da je plan bio da se LJepoja „navuče“da dođe da pogleda jedan blindirani auto, kako bi ga oteli. Naveo je da nije znao koliko je LJepoja tada imao para kod sebe, navodeći da je on došao nešto kasnije u kuću. Kazao je da su sve pare nađene kod ljudi koje su otimali i ubijali, ostavljane Draganiću. Ranije je Srđan Lalić kazao da je kod LJepoje nađeno pet, šest hiljada dinara.

Miljković - Da li smo imali unapred dogovoren plan za to delo?

Hrvatin - Jesmo. Veljko mi je rekao imamo posao, opet sve isto kao za Radojevića. Ja nisam učestvovao u razrađivanju plana. Kad sam video LJepoju imao je duks sivi prebačen preko nogu. Bile su mu skinute pantalone.

Miljković - Što bi mu stavili duks preko nogu?

Foto: Pink TV/TV Prva/printskrin

 

Hrvatin - Valjda da se ne prehladi. Otkud ja znam.

Miljković -Da se ne prehladi,a hoćemo da ga ubijemo, nije mi jasno.

Hrvatin -Tebi mnoge stvari nisu jasne.

Miljković - Jedini ovde folirant si ti.

Miljković - Kako zaključuješ da Veljko i ja navodno imamo LJepojin aparat?

Hrvatin - Držali ste ga, pokazivao si mi slike iz njega. Rekao si iz njegovog aparata da mu pokažem neke slike jednog čoveka da li ga poznaje, posle sam čuo da je to valjda bio Zvicerov kum. Ne znam šta se desilo sa tim aparatom.

Miljković - Ko je ubio LJepoju?

Foto: MUP

 

Hrvatin - Ubili smo ga Belivuk i ja, a pomagali su nam Lalić i Janković. Uzeli smo žicu da ga davimo.

Sudija – Rekli ste ranije kabl

Hrvatin - Jeste, kabl

Miljković - Svejedno, nemamo ni žicu ni kabl.

Belivuk prerezao vrat LJepoji

Miljković - Zašto ste se mučili da ga radite jeste mogli neki lakši način?

Foto: ATA images

 

Hrvatin - Veljko je rekao hoćemo sekirom ili kesom, ja sam rekao kesom. Ovo sa kesom nije uspevalo, a Lalić je onda sugerisao da ga zadavimo kablom, pa smo uzeli kabl. Svi su išli da prospu ostatke u Dunav, koji su bili u kući, osim mene i Veljka.

Miljković - Kabl, sekira, fosna, najlon, stavri LJepojine šta se sa njima desilo?

Hrvatin -Čim smo pripremili telo za mlevenje Belivuk i ja smo otišli i ne znam šta je sa njima bilo, ali sigurno su uništeni, isto kao i za Zdravka Radojevića.

Miljković - Koji je tvoj motiv da navodno ubiješ LJepoju?

Hrvatin - Pripadnost grupi. Kad ste uhapšeni Radoje Živković, rođak Zvicerov me pitao da li sam isplaćen za LJepoju, ja sam rekao da nisam. Nikada nije bilo govora pre LJepoje da će biti nekih para, to mi nije rečeno, kao što mi je bilo rečeno da će biti para za Veličkovića.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".