Kuća slavnih je ustanovljena 2011. godine od strane Fudbalskog saveza ove zemlje i Nacionalnog muzeja kako bi se očuvala uspomena na sve legende, trenere i sudije koje su ostavile trag u najvažnijoj sporednoj igri na svetu na Apeniniskom poluostrvu.

Nagrada će posthumno biti dodeljena i Siniši Mihajloviću, koji će se tako naći u društvu imena poput Đanfranka Zole, Zinedina Zidana, Žozea Murinja, Alesandra Altobelija, Kristijana Đirelija, Ernesta Pelegrinija i Erna Egrija Erbštajna, koji će takođe imati tu čast da se nađu u Kući slavnih.

Ceremonija još uvek nema zvaničan termin, ali u nekom od narednih meseci će ona biti održana. Svi koji će biti primljeni u Kuću slavnih dostaviće Muzeju neku svoju vrednu stvar, koja će biti izložena u okviru postavke.

U slučaju Siniše Mihajlovića to će učiniti porodica.

Foto: Profimedia

 

Za reprezentaciju Jugoslavije Mihajlović je odigrao 63 utakmice i postigao 10 golova, a učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 1998. i Evropskom prvenstvu 2000.

Posle završetka igračke karijere radio je kao pomoćni trener u Interu do 2008. i u tom periodu osvojio još dve titule prvaka kao i jedan trofej superkupa Italije.

Podsetimo, Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra prošle godine nakon duge i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece.

Siniša Mihajlović biografija

Rođen 20. februara 1969. u Vukovaru, Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo kao levo krilo, da bi prelaskom u Italiju bio prekomandovan u odbranu, gde je igrao do kraja igračke karijere.

Prvo je nastupao za Borovo, potom za Vojvodinu, a od 1990. do 1992. za Crvenu zvezdu, s kojom je osvojio Kup šampiona i Interkontinentalni kup. Prešao je potom u Seriju A, gde je nosio dresove Rome, Sampdorije, Lacija i Intera.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: FK Crvena Zvezda

 

Pored Intera je bio i trener Katanije, Fjorentine, fudbalske reprezentacije Srbije, Sampdorije, Milana, Torina i Sportinga iz Lisabona, a u Bolonji je bio dvaput. Posednji put od 2019, tačno deset godina nakon što je prvi put napustio taj klub.

BONUS VIDEO: 

SENZACIJA: Ovako je Radnički dao gol Crvenoj zvezdi u Kupu Srbije

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".