O svemu je uredno sačinjena i službena evidencija koja je dostavljena istražiocima.

Upravo je zbog ovih prelazaka granice Cvijetića i zatražena zabrana putovanja osumnjičenom koju je Sud BiH juče i prihvatio.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da se pomenuti Cvijetić, te osumnjičeni Petar Dukić i Aleksandar Nikolić terete da su od aprila 2020. do aprila 2021. godine organizovali kriminalnu grupu čiji je zadatak bio trgovina narkoticima na području BiH.

Droga je nabavljana od Bojana Cvijetića.

Uloga inspektora MUP Republike Srpske

Izvor Srpskainfo iz istrage otkriva da su korištenjem aplikacije “Skaj” suspendovani inspektor MUP Republike Srpske Mladen Milovanović za kojeg je jedino i zatražen pritvor nakon poslednjeg hapšenja i osumnjičeni Aleksandar Nikolić, dogovorili mesto, vreme i način primopredaje droge.

Nakon dogovora suspendovani inspektori MUP Republike Srpske Milovanović i Predrag Vatreš vršili prodaju droge Nikoliću na području Banjaluke, Viteza i Sarajeva.

Osim prodaje droge, Milovanović se sa inspektorima MUP Republike Srpske Danijelom Kovačićem i Sinišom Vukašinovićem tereti da je Petru Dukiću javljao poverljive informacije iz istrage, odnosno o krađama luksuznih automobila.

Do koje mere su inspektori MUP Republike Srpske zloupotrebljavali svoj položaj, govore podaci iz istrage da su čak podmetali i tuđi DNK.

Izvor iz istrage pojašnjava da su osumnjičeni Milovanović i Siniša Vukašinović dolazili do tajnih podataka iz istrage o ukradenom automobilu “audi Q5” na području Sarajeva, a koji su ukazivali da se auto nalazi kod Petra Dukića i to na njegovom autootpadu “Master” u Banjaluci.

Putem aplikacije “Skaj” inspektori kako otkriva izvor, obaveštavaju Dukića sa kojim zajedno rade na skrivanju i uništavanju ukradenog auta.

Nakon ovoga osumnjičeni inspektori Danijel Kovačić i Siniša Vukašinović službenim dopisom obaveštavaju MUP Kantona Sarajevo da nije ništa utvrđeno u pogledu pronalaska ukradenog auta, iako su iščitavanjem “Skaj” aplikacije navodno znali da je auto kod Dukića.

Osumnjičeni Milovanović, Kovačić i Vukašinović, koristeći svoj položaj inspektora u MUP Republike Srpske dolaze do informacija o delovima ukradenog “pasata B8” koji je ukraden u Švajcarskoj.

Nakon otvaranje istrage Milovanović putem aplikacije “Anom” upozorava Dukića, kako bi ovaj prikrio tragove o ukradenom autu.

Osumnjičeni inspektor Vukašinović imao je ulogu da u konkretnom slučaju prenosi nepotpune informacije nadležnom tužilaštvu, a zatim vrši i pretres autootpada na kojem ne pronalazi tragove ukradenog auta.

Posebno je bila zanimljiva uloga inspektora MUP Republike Srpske nakon prijave o krađi automobila “arteon” vlasništvo firme “Rad invest”.

Inspektori dolaze do informacija o kradljivcu auta koje je sakriveno na području Gradiške i obavještavaju Dukića da ne uzima ovaj auto.

Milovanović u cilju prikrivanja tragova osumnjičenog u ukradeni automobil ubacuje dlake koje je nabavio u frizerskom salonu, a zatim organizuje prevoz ukradenog auta do Potkazarja, a sve u cilju njegovog vraćanja.

Čak se osumnjičeni za krađu auta uredno saslušava u prostorijama Policijske uprave Banjaluka, ali inspektori u zapisnicima i izveštaju banjalučkom tužilaštvu konstatuju da nisu otkriveni izvršioci krivičnog dela teška krađa.

(Srpska info)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".