Predlog za pokretanje pitanja poverenja dolazi na saborsku raspravu prvi put otkako je Plenković u oktobru 2016. preuzeo premijersku dužnost.

Opozicija je proteklih godina bezuspešno pokušavala da opozove celu Vladu i niz ministara, ali nikada premijera, prenosi Hina.

Pitanje poverenja Plenkoviću inicirao je Domovinski pokret koji je, u saradnji s ostatkom opozicije, prikupio potrebne potpise da se taj predlog nađe u saborskoj proceduri.

Opozicija navodi da su brojni razlozi za opoziv - od afere Janaf, preko milijardu kuna izvučenih iz INA i zatvaranja sisačke Rafinerije, izostale obnove i zdravstvene reforme do afere 'software' i 'sms' u kojoj je, kako smatraju, kompromitovan zbog poruka bliskih saradnika prema direktorima javnih firmi.

Foto: Profimedia

 

Vlada odbija sve navode iz opozicionog predloga kao neutemeljene i ističe da nema osnova za izglasavanje nepoverenja premijeru.

Reč je o predlogu koji se zasniva na nizu neistina i netačnih tvrdnji, uzvratili su, između ostalog, iz Vlade, koja se o inicijativi izjasnila u pet detaljno objašnjenih tačaka.

- Potpuno je neistinita tvrdnja predlagača da je predsednik Vlade kompromitovan tekstualnim porukama koje su objavljene u medijima. Navedene tekstualne poruke ničim ne ukazuju na njegovu povezanost s bilo kakvim sumnjivim radnjama - navodi hrvatska Vlada.

Početak rasprave o predlogu za pokretanjem pitanja poverenja predviđen je za 15 sati.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".