Misteriozna metalna kugla veličine oko 1,5 metara u prečniku, bila je u centru grozničavih spekulacija otkako je isplivala na plažu Enšu u gradu Hamamacu na obali Pacifika, javljaju lokalni mediji.

Strahovanje da bi to mogla biti zalutala mina odbačeno je nakon što su stručnjaci koristili rendgensku tehnologiju da ispitaju unutrašnjost objekta i otkrili da je šupalj.

Pored toga, nema ni indicija da je metalna kugla umešana u špijunažu obližnje Severne Koreje ili Kine.

Prisustvo dve podignute ručke na površini kugle – što ukazuje da se može zakačiti za nešto drugo – izazvalo je objašnjenje: da je to bova za privez koja se jednostavno olabavila i isplivala, piše Gardijan.

 

 

Policija je počela da pregleda loptu, koja je narandžasto-braon sa nešto tamnijim mrljama rđe, nakon što ju je meštanka primetila kako leži na pesku samo nekoliko metara od obale dok je bila u šetnji ranije ove nedelje, izvestila je Asahi TV.

Policajci su ogradili područje i pozvali stručnjake za eksplozive obučene u zaštitnu odeću da dalje istraže, ali izveštaji kažu da vlasti još uvek ne znaju šta je kugla niti odakle je došla.

Fotografije su poslate japanskim odbrambenim snagama i obalskoj straži na dalje ispitivanje.

 

 

Jedan meštanin koji redovno trči po plaži rekao je da ne razume zašto je lopta odjednom postala centar pažnje. 

- Tamo je već mesec dana - rekao je on za javni servis NHK. 

- Pokušao sam da ga pritisnem, ali nije popuštao - dodao je muškarac.

U jednom trenutku policija je blokirala prečnik od 200 metara oko lopte dok su stručnjaci bezuspešno pokušavali da reše misteriju.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".