U narednih nekoliko dana ozbiljnijih promena temperature neće biti isitče meteorolog Nedeljko Todorović, kao i da će tokom februara meseca temperature biti iznad višedecenijskog proseka.

Kako navodi u sredu se može očekivati temperatura i do 10 stepeni, ali meteorolozi očekuju i padavine.

- Ozbiljnih promena nema ni na hladnije, ni na toplije. Do četvrtka je blagi porast temperature. Sreda je najtopliji dan od 9 i 10 stepeni, utorak, sreda i četvrtak su dani u kojima će biti kiše i to kratkotrajne, a u planinskim predelima sneg, ali kratkotrajan - kaže Nedeljko Todorović.

Blagi pad temperaturni očekuje se u petak i subotu, to od dva do pet stepeni celzijusa, ipak do sredine februara neće biti značajnijih oscilacija.

- Od subote, pa nadalje je suvo, od nedelje i ponedeljka, 5. i 6. februar, kratkotrajan porast temperature, pa onda opet tamo, do sredine februara meseca, bez značajnih zahlađenja i bez otopljenja - navodi Todorović i najavljuje pretežno suvo vreme u narednom periodu.

U februaru mesecu, prema oceni Todorovića, mogu se očekivati temperature iznad višedecenijskih proseka.

- Povremena naoblačenja sa nekim kratkotrajnim padavinama i to eventualno u noćnim i jutarnjim časovima. Temperature od 7. do 15. februara su temperature od -3 do +2 stepena, a maksimalne od 2 do 7 stepeni - kaže čuveni meteorolog.

On je istakao i da se u narednom periodu možemo nadati blagim zimslim uslovima.

- Ovo je slabo izdanje zime. Sneg se nije zadržao više od dva, tri dana. Do polovine februara neće biti ozbiljnije zime, a do kraja februara ne mogu da tvrdim šta će biti, ali mogu reći da će biti neki blagi zimski uslovi - kaže Nedeljko Todorović za Kurir.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš