У наредних неколико дана озбиљнијих промена температуре неће бити иситче метеоролог Недељко Тодоровић, као и да ће током фебруара месеца температуре бити изнад вишедеценијског просека.

Како наводи у среду се може очекивати температура и до 10 степени, али метеоролози очекују и падавине.

- Озбиљних промена нема ни на хладније, ни на топлије. До четвртка је благи пораст температуре. Среда је најтоплији дан од 9 и 10 степени, уторак, среда и четвртак су дани у којима ће бити кише и то краткотрајне, а у планинским пределима снег, али краткотрајан - каже Недељко Тодоровић.

Благи пад температурни очекује се у петак и суботу, то од два до пет степени целзијуса, ипак до средине фебруара неће бити значајнијих осцилација.

- Од суботе, па надаље је суво, од недеље и понедељка, 5. и 6. фебруар, краткотрајан пораст температуре, па онда опет тамо, до средине фебруара месеца, без значајних захлађења и без отопљења - наводи Тодоровић и најављује претежно суво време у наредном периоду.

У фебруару месецу, према оцени Тодоровића, могу се очекивати температуре изнад вишедеценијских просека.

- Повремена наоблачења са неким краткотрајним падавинама и то евентуално у ноћним и јутарњим часовима. Температуре од 7. до 15. фебруара су температуре од -3 до +2 степена, а максималне од 2 до 7 степени - каже чувени метеоролог.

Он је истакао и да се у наредном периоду можемо надати благим зимслим условима.

- Ово је слабо издање зиме. Снег се није задржао више од два, три дана. До половине фебруара неће бити озбиљније зиме, а до краја фебруара не могу да тврдим шта ће бити, али могу рећи да ће бити неки благи зимски услови - каже Недељко Тодоровић за Курир.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш