Jedan od demonstranata, pripadnika grupe Insulate Britain, Metju Tali, zalepio je lice za asfalt tokom protesta, ali se kasnije pokajao i priznao da mu to i nije bio jedan od pametnijih poteza u životu.

- Napravio sam to da pokažem da je situacija kritična. Hteo sam da preduzmem ekstremnu akciju da bih prikazao koliko je ekstremna situacija u kojoj se nalazimo - objasnio je najpre Tali za The Telegraph. Međutim, kada su ga saborci "odlepljivali" koristeći makaze kojima su odsekli uglavnom kosu koja ga je spajala sa asfaltom, priznao je da mu ovaj "performans" nije trebao.

- Ovo nije bio jedan od mojih boljih poteza - rekao je novinaru. Na pitanje da li ga je strah da će se povrediti u pokušaju odlepljivanja lica, rekao je "Pa evo, videćemo da li će mi krenuti krv..."

Da ironija bude veća, ubrzo nakon što su ga odvojili od asfalta, nesrećni Tuli je uhapšen zajedno sa još 50 osoba koji su protestovali.

Inače, grupa demonstranata pod nazivom "Insulate Britain" vrlo je aktivna u pogledu protesta i apela za zaštitu životne sredine. Blokiranje saobraćaja predstavlja jedno od prepoznatljivih obeležja njihove borbe. U protestima često ističu zahteve da se stambene zgrade u Velikoj Britaniji toplotno izoluju do 2030. godine.