Suprug Brajan Volš (47) uhapšen je i optužen za ometanje istrage i laganje.

Kobni 1. januar

Ana Volš je bila u svom domu nešto posle ponoći, pre nego što je naručila prevoz do bostonskog aerodroma Logan zbog leta za Vašington, gde je radila. Nije jasno ko je prijavio navodne detalje, a policija nije mogla da ih potvrdi, ali su potvrdili da je imala rezervisan let 3. januara.

Foto: Printskrin Instagram

 

Nije precizirala policija ko je poslednji video Anu Volš, osim da je to bio "član porodice". Navodno je njen muž spavao u vreme njenog navodnog izlaska iz kuće.

Dan Posle

Prema policiji, telefon Ane Volš je poslednji put povezan sa tornjem u 3.14 ujutru 2. januara. NJen telefon je tada isključen. Brajan Volš je izjavio da je posetio bar u obližnjem Norvelu 2. januara rano.

Foto: printskrin Instagram/anawalshe

 

Policija je otkrila video dokaze da je Brajan Volš posetio radnju u Roklandu 2. januara. Nosio je hiruršku masku i rukavice i kupio je robu u vrednosti od 450 dolara. On je tom prilikom kupio sredstva za čišćenje, krpe i traku.

Poslodavac traži proveru - 4. januar

Šef obezbeđenja poslodavca pozvao je policiju oko 11.45, četvrtog januara da zatraži proveru zdravlja. Tom prilikom je prijavio da je njen automobil u Vašingtonu i da je poslednji put viđena nekoliko dana ranije i da je kompanija kontaktirala muža. U tom trenutku, muž još nije prijavio nestanak.

Foto: Profimedia, printskrin Jutjub

 

Policija je razgovarala sa Brajanom u njegovoj kući gde je on naveo da je Ana u 6.30 ujutro na Novu godinu otišla na posao u Vašington "i da se od tada nije čuo sa njom".

Potraga postaje javna - 5. januar

Policija je petog januara pozvala javnost da im se obrati ukoliko ima informacija o tome gde se nalazi. Objavili su da tragaju za Anom Volš.

 

 

Požar u staroj kući - 6. januar

Šef policije rekao je da su suprug, porodica i prijatelji Ane Volš "potpuno sarađivali".

Zapalio se bivši dom Volšovih, a četiri stanara je uspelo da pobegne pre ozbiljnih povreda.

Terenska pretraga obustavljena - 7. januar

Lokalna i državna policija saopštile su da se obustavlja dvodnevna pretraga terena u šumi u blizini kuće Volšovih. Vest o Aninom nestanku se preplavile mali Kohaset, inače veoma bezbedan grad, a stižu i do Srbije.

Foto: Printskrin Instagram/anawalshe, Printskrin Jutjub/CBS Boston, Printskrin Tviter/@bobbywellison

 

Hapšenje Brajana Volša - 8. januar

Policija se vratila u kuću Volšovih da bi izvršila nalog za pretres nešto posle 9:20 ujutro. Uhapšen je Brajan Volš zbog sumnje da je lagao tokom istrage i istu ometao.

Prilikom pretresa su pronađeni pasoši na stolu, kao i novogodišnja čestitka Ane Volš.

Brajan ispred sudije - 9. januar

Foto: Instagram/printskrin/WCVB

 

Brajan Volš je optužen, a izjasnio se da nije kriv ni po jednoj optužbi i određena mu je kaucija od 500.000 dolara. Sledeće pojavljivanje mu je zakazano za 9. februar.

Ovo nije bio prvi sukob sa zakonom Brajana Volša. Prethodno se 2021. godine izjasnio krivim zbog prevare. Ukrao je slike Endija Vorhola od kolege sa fakulteta i naručio falsifikate. U trenutku nestanka Ane, on je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom.

- Brajan je dosledno radio na razbijanju prethodnih navika svoje porodice i svi se radujemo novom poglavlju njegovog života - napisala je Ana u pismu sudiji u junu prošle godine.

Foto: printskrin Instagram, Jutjub/Boston 25 News

 

Nakon smrti oca Brajana Volša 2018. godine, došlo je do pravne bitke oko nasledstva. Prema sudskim dokumentima je Brajan opisan kao nasilni lažov. Nećak oca je pobedio u slučaju nasleđivanja.

Traže se dokazi - 10. januar

Prilikom pretresa smeća na severu Bostona pronađeno je više predmeta koji su poslati na testiranje, nakon čega će se utvrditi da li imaju dokaznu vrednost. Osim toga, kopali su i po kontejnerima u stambenom kompleksu u kojem živi majka Brajana Volša.

Ranije prijave

 

 

- Nestala mama iz Kohaseta Ana Volš rekla je policiji Vašingtona da je Brajan Volš pretio da će ubiti nju i njene prijatelje - pisao je na Tviteru lokalni novinar Bob Vard.

On tvrdi da su postojali duboki problemi čak i pre nego što su se Ana i Brajan verili. Brajan je, navodno, preko telefona pretio Ani.

Supruga nikada nije sarađivala sa policijom pa je ovaj slučaj zatvoren, a Brajan nije optužen. Bivši šef policije u Bostonu Den Linski je izjavio da su ove stare optužbe veoma značajne.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".