Nakon što je sekirom teško povredio bivšu partnerku i njeno dete, Goran je oduzeo sebi život bacivši se pod točkove kamiona na auto-putu.

Nažalost, dete je dobilo smrotnosne povrede sekirom, a lekari se još uvek bore za život njene majke.

Nasilje je prema rečima majke teško povređene žene počelo u sredu oko 14 sati. Rastrojeni Goran došao je na adresu svoje bivše partnerke te je započela svađa koja je potrajala satima. 

- Došao je, vikao, svađali su se, ni sama ne znam oko čega. U nekom trenutku ona je njega izgurala iz kuće. On je nedge u dvorištu kuće našao sekiru i njome je razvalio vrata kako bi ušao. D. P. je u tom trenutku držala dete u rukama. Zamahnuo je prema njoj, ali je zahvatio i dete. Ona je pala u nesvest, dete na pod, a on je uzeo neki automobil i pobegao - priča majka žrtve, a prenosi Jutarnji list.

Foto: Fesjbuk/printskrin

 

- Uskoro je došla hitna pomoć, pokušavali su da ožive dete, ali ono nije davalo znake života. Jednim kolima dete je odvezeno u bolnicu Rebro, a drugim kolima majka u Dubravu. Nikada nisam videla da hitna tako brzo vozi - rekla je nesrećna žena koja je svedočila stravičnom zločinu.

Policija je prvi poziv primila u 20.26 sati, a nazvala ih je upravo žrtva, odnosno D.P., prijavivši zlostavljanje "najverojatnije pijanog bivšeg nevenčanog supruga". Policija je odmah krenula na intervenciju na koju će stići, kako sami kažu, 9 minuta kasnije - pokazaće se prekasno.

Foto: Tanjug

 

Dok je patrola bila na putu prema mestu događaja, policija je u narednih 12 minuta primila još nekoliko poziva, najverojatnije od komšija, u kojim im je javljeno o napadu sekirom, a zatim i o saobraćajnim nesrećama u kojima je sudelovao počinitelj. Dolaskom na mesto događaja, te zatekavši teško povređenu majku i kći, policajci su povezali kako se dojave o napadu sekirom i saobraćajnim nesrećama odnose zapravo na isti događaj.

Naime, nakon što je sekirom udario dete i bivšu partnerku, Knežević se udaljio automobilom prema auto-putu A3. Pritom je izazvao nekoliko manjih saobraćajnik nesreća, udario u bankinu te sleteo sa puta. Izašao je iz automobila i otišao na put gde ga je udario i na mestu usmrtio kamion.

Kako Jutarnji list saznaje, samo nekoliko minuta ranije nazvao je brata žrtve te mu je rekao šta je napravio i najavio samoubistvo.

Pacijentkinja s teškim povredama mozga primljena je u bolnicu sinoć oko 21 sat, hitno je operisana, dobro je podnela zahvat i sada je u stanju inducirane kome na jedinici intenzivne nege kako bi se mozak oporavio od tako teške povrede, izjavio je načelnik Zavoda za neurohirurgiju Tonko Marinović.

Foto: Profimedia

 

- Reč je o teškim, po život opasnim povredama, kod kojih je prerano reći kakav će biti ishod i kakve će biti posledice same povrede - kaže neurohirurg Marinović.

Prema rečima komšija, ubijeno dete nije Goranovo, a povređena žena ima troje dece sa trojicom različitih partnera. Sekirom je ubijeno ono najmlađe, čiji se otac trenutno nalazi u Nemačkoj. Prema navodima hrvatskih medija, otac stradalog deteta je obavešten o smrti. 

Imao zabranu prilaska

Zagrebačka policija održala je konferenciju za novinare povodom ubistva devojčice koje je počinio Goran Knežević.

Policija je potvrdila da se muškarac ubio bacivši se pod kamion. Porodica je bila pod nadzorom Centra za socijalni rad nekoliko godina, dok je ubica bio poznat policiji od ranije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

 

- Reagovali smo u tri navrata. Jednom je to bilo prekršajno i u dva navrata zbog krivičnog dela ugrožavanja i povrede prava deteta. Svojevremeno je imao određene zabrane, međutim, sve mere su prestale u martu 2021. Počinilac nije živeo sa njima, ali je povremeno dolazio. Jedno dete je njegovo, a imao je sudsku odluku po kojoj je imao pravo na posete. Svaki put kada je to traženo, policija je reagovala. U roku od godinu i po dana nije bilo prijava nasilja u porodici i nije bilo potrebe za postupkom policije.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".