Kako nezvanično saznaju mediji u Hrvatskoj, Goran Knežević​ (43) je, nakon što je sekirom nasrnuo na bivšu partnerku i njeno dete, pokušao da pobegne. Dok je vozilom kretao van Zagreba nazvao je brata bivše partnerke i priznao mu kakav je zločin počinio, na što mu je ovaj navodno odgovorio: "Ili se sam ubi ili ću te ja".

Ubica je nakon toga odlučio da okonča svoj život, bacivši se pod kamion.

Pre nego što je počinio samoubistvo, 43-godišnjak je u svom sumanutom pokušaju bekstva napravio i dve saobraćajne nesreće u kojima je prouzrokovao materijalnu štetu. Nakon drugog sudara je, prema tvrdnjama tamošnjih medija, sleteo sa puta da bi se prilikom povratka na drum bacio pod kamion.

Inače, brat povređene žene živi nekoliko stotina metara dalje od mesta stravičnog zločina, a ubijeno dete koje je podleglo stravičnim povredama nije dete napadača.

Povređena žena trenutno se nalazi u teškom zdravstvenom stanju i u bolnici joj se bore za život.

Načelnik neurohirurgije na KB Dubrava, Tonko Marinović, saopštio je medijima u kakvom se stanju nalazi povređena žena.

- Sinoć smo primili 41-godišnjakinju sa teškim kraniocerebralnim povredama (ozledama glave i mozga) nakon čega je operisana i nalazi se u jedinici intenzivne nege. Trenutno se sprovode mere intenzivnog lečenja, a stanje pacijenta je i dalje teško, odnosno životno je ugrožena - kaže dr Marinović.

Prema izjavama ljudi koji su poznavali ubicu, Goran je od ranije poznat policiji po pljačkama i nasilju, i dosta vremena je proveo po zatvorima.

Neko vreme radio je kao obezbeđenje u jednom noćnom klubu u Dugom Selu, a navodno se bavio i švercom polovnih automobila. I on je živeo u istom kvartu kao i njegove žrtve.

Policija potvrdila da su dobili više poziva

U sredu, 4. januara 2023. godine u 20:26 sati i u narednih 12 minuta zagrebačka policija primila je više poziva koji su upućivali na nasilje u porodici na području naselja Peščenica.

Prvi poziv je uputila žena - žrtva starosti 42 godine kada je prijavila zlostavljanje od strane najvjerojatnije alkoholisanog bivšeg supruga starosti 43 godine. Nakon toga, usledila su još dva poziva, jedan o svađi na ulici, a potom i povredi dve osobe.

Odmah po prvom pozivu, na mesto događaja upućeni su policijski službenici koji su dolaskom na mesto događaja utvrdili da je 43-godišnjak sekirom zadao udarce u području glave detetu i majki deteta koje su zatečene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mestu događaja odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne pomoći, žrtvama pružena lekarska pomoć u bolnicama na području Grada Zagreba.

Istovremeno pokrenuta je hitna i opsežna policijska istraga u smislu samih činjenica o tom događaju. Utvrđeno je da se počinitelj udaljio s mesta događaja te pobegao u nepoznatom pravcu ličnim automobilom, u tom trenutku nepoznatih registarskih oznaka.

Naknadno je primljena informacija da je lice za kojim je pokrenuta potraga nastradao na magistralnom putu i da je se radi o samoubistvu.

U ranim jutarnjim satima, 5. januara 2023. godine saopšteno je da je dete od zadobijenih povreda preminulo.

(Jutarnji list)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".