Након што је секиром тешко повредио бившу партнерку и њено дете, Горан је одузео себи живот бацивши се под точкове камиона на ауто-путу.

Нажалост, дете је добило смротносне повреде секиром, а лекари се још увек боре за живот њене мајке.

Насиље је према речима мајке тешко повређене жене почело у среду око 14 сати. Растројени Горан дошао је на адресу своје бивше партнерке те је започела свађа која је потрајала сатима. 

- Дошао је, викао, свађали су се, ни сама не знам око чега. У неком тренутку она је њега изгурала из куће. Он је недге у дворишту куће нашао секиру и њоме је развалио врата како би ушао. Д. П. је у том тренутку држала дете у рукама. Замахнуо је према њој, али је захватио и дете. Она је пала у несвест, дете на под, а он је узео неки аутомобил и побегао - прича мајка жртве, а преноси Јутарњи лист.

Фото: Фесјбук/принтскрин

 

- Ускоро је дошла хитна помоћ, покушавали су да оживе дете, али оно није давало знаке живота. Једним колима дете је одвезено у болницу Ребро, а другим колима мајка у Дубраву. Никада нисам видела да хитна тако брзо вози - рекла је несрећна жена која је сведочила стравичном злочину.

Полиција је први позив примила у 20.26 сати, а назвала их је управо жртва, односно Д.П., пријавивши злостављање "најверојатније пијаног бившег невенчаног супруга". Полиција је одмах кренула на интервенцију на коју ће стићи, како сами кажу, 9 минута касније - показаће се прекасно.

Фото: Танјуг

 

Док је патрола била на путу према месту догађаја, полиција је у наредних 12 минута примила још неколико позива, најверојатније од комшија, у којим им је јављено о нападу секиром, а затим и о саобраћајним несрећама у којима је суделовао починитељ. Доласком на место догађаја, те затекавши тешко повређену мајку и кћи, полицајци су повезали како се дојаве о нападу секиром и саобраћајним несрећама односе заправо на исти догађај.

Наиме, након што је секиром ударио дете и бившу партнерку, Кнежевић се удаљио аутомобилом према ауто-путу А3. Притом је изазвао неколико мањих саобраћајник несрећа, ударио у банкину те слетео са пута. Изашао је из аутомобила и отишао на пут где га је ударио и на месту усмртио камион.

Како Јутарњи лист сазнаје, само неколико минута раније назвао је брата жртве те му је рекао шта је направио и најавио самоубиство.

Пацијенткиња с тешким повредама мозга примљена је у болницу синоћ око 21 сат, хитно је оперисана, добро је поднела захват и сада је у стању индуциране коме на јединици интензивне неге како би се мозак опоравио од тако тешке повреде, изјавио је начелник Завода за неурохирургију Тонко Мариновић.

Фото: Профимедиа

 

- Реч је о тешким, по живот опасним повредама, код којих је прерано рећи какав ће бити исход и какве ће бити последице саме повреде - каже неурохирург Мариновић.

Према речима комшија, убијено дете није Гораново, а повређена жена има троје деце са тројицом различитих партнера. Секиром је убијено оно најмлађе, чији се отац тренутно налази у Немачкој. Према наводима хрватских медија, отац страдалог детета је обавештен о смрти. 

Имао забрану приласка

Загребачка полиција одржала је конференцију за новинаре поводом убиства девојчице које је починио Горан Кнежевић.

Полиција је потврдила да се мушкарац убио бацивши се под камион. Породица је била под надзором Центра за социјални рад неколико година, док је убица био познат полицији од раније.

Фото: Танјуг/АП/Дарко Бандић

 

- Реаговали смо у три наврата. Једном је то било прекршајно и у два наврата због кривичног дела угрожавања и повреде права детета. Својевремено је имао одређене забране, међутим, све мере су престале у марту 2021. Починилац није живео са њима, али је повремено долазио. Једно дете је његово, а имао је судску одлуку по којој је имао право на посете. Сваки пут када је то тражено, полиција је реаговала. У року од годину и по дана није било пријава насиља у породици и није било потребе за поступком полиције.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".