Draganovo telo je pronađeno pored tela Bugarina Plamena Hristova (68), a kako se navodi obojica su bili planinari. Prema navodima bugarskih medija, nesrećni Srbin je poginuo dok je pokušavao da pomogne Bugarinu.

- Planinar iz Srbije je uočio telo Bugarina, a poginuo je najverovatnije dok se spuštao, kako bi pomogao čoveku. Međutim, Hristov je već bio mrtav - navode bugarski izvori, prenosi Alo.

U Planinarskom klubu “LJukten” iz Trstenika,čiji je D.G. bio dugogodišnji član zanemeli su od vesti.

Foto: Privatna arhiva

 

- Nismo mogli da verujemo šta smo čuli, D.G. je bio sa nama od malih nogu, sjajan čovek, planinar, ultramaratonac, proputovao je svet. Nemamo više informacija osim vesti da se dogodila tragedija... Pirin je planina čiji je Vihren najviši vrh, to je praktično stena - kaže za Novosti predsednik Planinarskog kluba “LJukten” iz Trstenika.

D.G. je živeo van Trstenka u zadnje vreme, vodio je uspšenu firmu. Bio je strastveni planinar i ultramaratonac, a posebno se bavio planinskim trčanjem. Sagovornici “Novosti” opisuju ga kao izuzetnog čoveka, prijatelja i sportistu.

NJegova porodica živi u Austriji. Prema nezvaničnim sazanjima, porodica je obaveštena o događaju i krenuli su put Srbije.

Podsetimo, akcija traganja i spasavanja počela je 27. decembra po dojavi o nestanku bugarskog turiste u blizini vrha Vihren, a posle više dana pronađena su tela.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".