Poznato je da već godinama unazad NBA liga pravi takav raspored da se baš na Božić odigraju neke od najatraktivnijih utakmica u regularnom delu sezone. Utakmice traju tokom čitavog dana, a izbor mečeva je uvek odličan.

U terminu od 20.30 po našem vremenu sastaju se Dalas Maveriksi i Los Anđeles Lejkersi koji predvodi proslavljeni Lebron DŽejms. Ranije danas se u američkim medijima pojavila informacija da će DŽejms nastupati u ovoj utakmici iako ima problema sa povredom levog članka. Međutim, čini se da je njegov motiv veći jer nastupom na večerašnjoj utakmici postaje rekorder po broju odigranih utakmica na Božić. Trenutno on i Kobi Brajant dele prvo mesto, pošto su do sada odigrali po 17 utakmica na ovaj veliki praznik. 

Foto: Tanjug/AP

 

Prva zvezda Dalasa, slovenački košarkaš Luka Dončić stigao je na ovaj meč u izuzetno nesvakidašnjem izdanju za njega.

Foto: Tanjug/AP

 

Luka Dončić je u plavom oldtajmeru stigao u halu, ali automobil je ubrzo pao u drugi plan kada je mlada NBA zvezda izašla iz njega.

Dončić je odlučio da se za večerašnju utakmicu obuče kao kauboj, što je oduševilo brojne navijače, posebno one iz Teksasa. 

 

 

Luka se odlučio za potpuno crnu kombinaciju sačinjenu od košulje i pantalona. Na glavi je imao kaubojski šešir, a na nogama prave kaubojske čizme.

 

 

Inače, ranije danas ispred hale u kojoj nastupaju Dalas Maveriksi postavljena je statua Dirku Novickom, legendi tima iz Teksasa. Najbolji igrač svih vremena Dalas Maveriksa i jedan od najboljih Evropljana koji su ikada zaigrali preko bare dobio je svoju statuu ispred "Amerikan Erlajnz centra", a svečanoj ceremoniji prisustvovao je i Dončić.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".