Božić proslavljaju Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena, uključujući i Ukrajinu koja to ove godine čini prvi put.

Veliki broj sportista i svetskih zvezda širom sveta objavilo je danas sliku povodom Božića, a to je uradio je proslavljeni fudbaler Zlatan Ibrahimović.

Popularni Ibra i ove godine je imao zanimljivu poruku za sve vernike koji praznuju danas. Dok se čeka nastavak italijanskog šampionata, fudbaler Milana je iskoristio priliku da čestita Božić, ali naravno da je to uradio na sebi svojstven način. 

Foto: Profimedia

 

- Srećan Božić vama i vašim suprugama! Ćao - napisao je Ibrahimović uz svoju fotografiju iz ringa sa bokserskim rukavicama. Ono što je zanimljivo jeste i činjenica da je Božić (Christmas na engleskom) napisao sa velikim Z na kraju reči što asocira na njegovo ime. 

 

Na objavljenoj slici vidi se da je 41-godišnji Šveđanin i dalje u odličnoj formi i da mu godine ne mogu ništa. 

Drugi deo sezone italijanske Serije A počinje 4. januara, a kolo otvara upravo Ibrin Milan koji na San Siru dočekuje ekipu Salernitane.

Pre prekida sezone zbog održavanja Svetskog prvenstva u Kataru, ekipa Milana igrala je dobar fudbal i na poslednjih pet utakmica upisala je tri pobede uz po jedan poraz i nerešeni rezultat. "Rosoneri" se nalaze na drugom mestu sa osam bodova manje od prvoplasiranog Napolija, a dva više od Juventusa koji se nalazi na trećem mestu. 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".