On je govorio o pojačanjima crveno-belih - Kampacu i Luki Vildozi i naglasio da nema ništa protiv dolazaka takvih asova u region.

FOTO: M. Vukadinović

 

Upitan da govori o stavu da "regionalno takmičenje nema smisla", što tvrdi Aleksandar Petrović, Ukić je odgovorio: "Meni su smešne te priče. Dabogda došlo još šest Vildoza i Kampaca u ABA ligu, šta je loše u tome za naše igrače? Je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz neke 'žnj' ekipe. Ne vidim ništa loše u tom i uvek želite igrati protiv najjačih. U krajnjoj liniji koliko Zadar ima pobeda i je li dobio Zvezdu? Može se, samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smisleni rad rezultati videti", rekao je on za "Germanijak".

FOTO: M. Vukadinović

 

FOTO: M. Vukadinović

 

Ukić je ove jeseni započeo 23. profesionalnu sezonu u karijeri, tokom koje je stigao i do NBA lige. Trenutno nastupa za svoj matični klub, Split, i to igra besplatno.

- Imao sam u glavi isti plan. Planirao sam se vratiti, samo se nisam hteo obavezati zato što nisam znao hoće li se u momentu kada sam se mislio vratiti, a to je bio period oko Nove godine, poklopiti moji i klupski interesi i da li ću ja njima biti potreban. Kada sam shvatio da trener Subotić, ekipa i klub žele da se vratim onda sam počeo trenirati sa njima jedno mesec dana, a inicijalni plan je bio da se kasnije priključim. Ali usled velikog broja povreda i nekih važnih utakmica koje su nam u ovom periodu, povratak se dogodio i ranije - objasnio je on.

Prošle sezone je imao zapaženu partiju protiv ekipe Mege kada je srpskoj ekipi ubacio 29 poena i tako pomogao svom timu da dođe do pobede. 

 

 

Ukić ima 38 godina i priznaje da mu je u ovoj fazi karijere najvažnije da "bude dobar sam sebi", da ne oseća bolove i povrede i da svojim znanjem i iskustvom pomogne ekipi.

Foto: N. Paraušić

 

On je ušao u seniorsku košarku u istom timu još davne 2000. godine, a potom je igrao za Taukeramiku, Barselonu, Lotomatiku, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos... U regionalnoj ligi igrao je i za Cedevitu, u tri navrata, a u svoj prvi klub vratio se u leto 2021.

Foto: N. Paraušić

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".