Strašna tragedija u Holivudu podsetila je na slučaj iz 1994. godine kada je glumac Majkl Masi na setu upucao Brandona Lija, sina Brus Lija, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

Foto: Profimedia

 

 

Naime, Li je tada imao samo 28 godina, a u filmu "Vrana" igrao je glavnu ulogu. Iako se prvo sumnjalo na ubistvo, dokazi su pokazali da se radi o nesrećnom slučaju. U pištolju su greškom bili pravi metci. Mesi je o tome u javnosti prvi put progovorio 11 godina kasnije, u 2005. godini.

Art Šol

Art Šol rođen je 1931. godine. Ceo život je bio zaljubljenik u avione, a bio je i vlasnik pilotske škole. Uz to je za Holivud snimao scene akcije. Poslednju je snimio za "Top Gun".

Nakon što je u jednom trenutku tog 16. septembra 1985. godine izgubio kontrolu nad avionom, ni on ni avion nikada nisu pronađeni.

Foto: Profimedia

 

 

Vik Morou

Glumac Vik Moriu i dvoje dečjih glumaca Mika Din Li (7) i Rene Šin-Ji Čen (8) umrli su nakon što je na njih pao helikopter iz kojeg se snimala jedna scena za film "Twilight Zone: The Movie".

Eksplozija je zahvatila rep helikoptera nakon čega se on počeo da se nekontrolisano vrti i pa je na zemlju. Posada istog je preživela.

Natali Vud

Glumica Natali Vud preminula je 1981. godine u pauzi snimanja filma "Brainstorm". Utopila se kada je bila na krstarenju sa suprugom i prijateljima. Ova tragedija proglašena je nesrećnim slučajem. Iako je većinu scena snimila , one koje su nedostajale snimila je dvojnica.

Foto: Profimedia

 

 

Nensi Marčand

Glumica Nensi Marčand poznata je po ulozi Livije Soprano, Tonijeve majke u hit seriji "Sopranovi", umrla je 2000. godine od raka pluća, a njena smrt je inkorporirana u priču treće sezone serije. Karijeru je počela 1951. godine kao pozorišna glumica.

Pol Voker

Zvezda filma "Fast and furious" poginuo je 2013. godine u saobraćajnoj nesreći. Kada je tragično izgubio život, film na kojem je radio bio je snimljen napola. U znak sećanja na glumca, napravljen je njegov digitalni lik koji se pojavio u filmu.

Foto: Profimedia

 

 

Merlin Monro

Glumičina iznenadna smrt u njenom domu u Los Anđelesu 5. avgusta 1962, službeno je proglašena samoubistvom velikom količinom tableta za spavanje. Monro je u to vreme snimala film "Something's Got to Give" koji nikada nije završen.

Hit Ledžer

Glumac koji je odigrao ulogu u jednom od najbolje ocenjenih filmova svih vremena "The Dark Knight" nije doživeo priznanja kritičara i dodelu Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu, budući da je preminuo šest meseci pre nego što je film počeo da se prikazu. Naime, Ledžer je umro 22. januara 2008. u svom stanu u centru Menhetna, a policija je zaključila kako se slučajno predozirao lekovima. Ipak, DŽoker nije bila njegova poslednja uloga.

Foto: Profimedia

 

 

Glumac je više od mesec dana snimao film "The Imaginarium of Doctor Parnassus" u kojem je igrao glavnu ulogu. Nakon njegove smrti kolege DŽoni Dep, DŽad Lou i Kolin Farel pozvani su da preuzmu ulogu u scenama koje glumac nije stigao da snimi. Film je uspešno završen, a nakon izlaska postao je zadnji deo Ledžerove ostavštine.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".