Advokat LJubomir Pantović izjavio je za Tanug da je danas razgovarao telefonom sa uhapšenim Dejanom Pantićem koji mu je rekao da se nalazi u bazi kosovske policije blizu administrativne linije na Jarinju, da dobija terapiju, ali da mu nedostaje kontakt sa porodicom.

Kako je rekao, on je prvi koji je uspeo da uspostavi kontakt sa Pantićem nakon 13 dana i dodao da je sa njim razgovarao oko 20 minuta.

- Dejan mi je rekao da dobija terapiju i da policija sa njim korektno postupa, kao i da ima pristojan tretman - rekao je Pantović.

Napominje da Pantiću nedostaje kontakt sa porodicom koju nije video 13 dana.

- Sudija još nije odobrio kontakt sa porodicom, taj zahtev se još razmatra, ali se nadam da bi to moglo uskoro da bude - rekao je Pantović.

Foto: Kosovo Online, Novosti printskrin

 

Kako Pantović ukazuje, policijska baza u kojoj je Pantić zatočen je zapravo skup kontejnerskih smeštajnih jedinica i napominje da se njegov klijent nalazi u skučenom prostoru.

- Prištinski mediji su juče objavili vest da je devet policajaca helikopterom prebačeno u Prištinu iz te baze. Pitam zašto i Pantić sa njima nije prebačen u Prištinu gde bi mogao da bude smešten u pravu zatvorsku jedinicu. Ukoliko je to pisanje medija istinito, onda to nije ništa drugo nego dokaz da kosovske vlasti Pantića u bazi drže kao taoca - rekao je Pantović.

Kako je rekao, kontakt sa Pantićem mu je odobren nakon što je uputio zahtev predsednici suda u Prištini i sudiji koji je odredio pritvor. Napominje da je Pantić jako uznemiren i nervozan zbog optužnice za dela, za koja tvrdi da nije odgovoran.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".