Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Тануг да је данас разговарао телефоном са ухапшеним Дејаном Пантићем који му је рекао да се налази у бази косовске полиције близу административне линије на Јарињу, да добија терапију, али да му недостаје контакт са породицом.

Како је рекао, он је први који је успео да успостави контакт са Пантићем након 13 дана и додао да је са њим разговарао око 20 минута.

- Дејан ми је рекао да добија терапију и да полиција са њим коректно поступа, као и да има пристојан третман - рекао је Пантовић.

Напомиње да Пантићу недостаје контакт са породицом коју није видео 13 дана.

- Судија још није одобрио контакт са породицом, тај захтев се још разматра, али се надам да би то могло ускоро да буде - рекао је Пантовић.

Фото: Kосово Онлине, Новости принтскрин

 

Како Пантовић указује, полицијска база у којој је Пантић заточен је заправо скуп контејнерских смештајних јединица и напомиње да се његов клијент налази у скученом простору.

- Приштински медији су јуче објавили вест да је девет полицајаца хеликоптером пребачено у Приштину из те базе. Питам зашто и Пантић са њима није пребачен у Приштину где би могао да буде смештен у праву затворску јединицу. Уколико је то писање медија истинито, онда то није ништа друго него доказ да косовске власти Пантића у бази држе као таоца - рекао је Пантовић.

Како је рекао, контакт са Пантићем му је одобрен након што је упутио захтев председници суда у Приштини и судији који је одредио притвор. Напомиње да је Пантић јако узнемирен и нервозан због оптужнице за дела, за која тврди да није одговоран.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".