Naime, kako se vidi na objavljenim snimku, tokom novogodišnje dečje priredbe u vrtiću, navodno je uprava ove ustanove odlučila da diskriminiše Jakova, dečaka sa Daunovim sindromom, iako se nedeljama unazad pripremao za priredbu.

Umesto da je na bini sa ostalom decom, njemu navodno nije bilo dopušteno da nastupa te sedi sam u holu vrtića, dok se u pozadini čuje kako dečica pevaju popularnu novogodišnju pesmicu "Zvončići, zvončići zvone celu noć".

Kako se navodi na društvenim mrežama, direktorka vrtića je navodno majci dečaka rekla da ako joj se ne sviđa, slobodno ode u neki drugi vrtić. 

Foto: Tiktok printskrin/_balkanija_1_

 

 

@_balkanija_1_ Pogledajte ovu sramotu u djecjem vrticu u Sirokom Brijegu. Djecaku s Down Sy nije bilo dopusteno da nastupa s ostalom djecicom. Iako je tjednima vjezabao i pripremao se za priredbu! Ravnateljica je mami rekla da ako joj se ne svidja slobodno odu u drugi vrtic. Novinari o ovome ne pisu jos uvijek. Pitanje je dali i hoce. Znate da se rogatima ne valja bosti. Molim Vas, dijelite sto vise! Tete i ravnateljica zasluzuju izvanredan otkaz!!! #fyp #tuzno😟😭😭 #imalnamspasa #bosna😌 #foryoupage ♬ original sound - 🍀🕊BALKANIJA🕊🍀

 

Portal "Avaz" stupio je u kontakt sa direktorkom vrtića Zdenku Zovko, koja ističe da je ova situacija inscenirana.

- To apsolutno nije tačno. Sutra ćemo dati saopštenje za javnost. Snimak na kojem je dete ostavljeno u holu, gde izgleda tako ružno, ja bih se zgrozila. Znači mama kada je krenula kući, obukla je svoje dete, zatvorila je vrata pred ulaz tako da je ispalo da smo mi to dete samo zatvorili, a mi u drugoj prostoriji radili priredbu - ispričala je ona za ovaj portal.

Ističe da je sve inscenirano da ispadne kao "da je dete u kavezu".

Prema rečima direktorke, majka je uzela svoje dete, obukla ga u prostoriji ispred ulaza gde je garderoba za decu i snimila ga.

- To je veoma drago dete, dete sa Daunovim sindromom, njemu dajemo slobodu, penjao se na binu, silazio. U nekim trenucima sam ga čak ja htela uzeti do sebe da sedne da malo odmori, da sedi duže. Sve je to izvučeno iz konteksta i ružno prezentovano. Ali evo ja sam tu, ni od čega ne bežim, ja sam spremna na sve. Stvari nisu onakve kakve se čine - zaključila je direktorka vrtića u razgovoru za portal "Avaza".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".