Telo Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25) pronađeno je juče sa vezanim rukama na obali reke Morače u naselju Botun.

Leš, koje su prvo primetili meštani u vodi, je pronađeno juče nešto posle 10 časova, nakon čega je izvršena identifikacija, piše portal "Press" pozivajući se na svoje izvore iz Uprave policije i Pošte Crne Gore. Inspektori, u saradnji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju brojne mere i radnje kako bi se ovaj slučaj smrti rasvetlio.

Stamatović je bio zaposlen u Pošti Crne Gore i u vreme nestanka nosio je sa sobom oko 15.000 evra, koje je trebalo da se podele penzionerima.

Kako se navodi, ubrzo nakon nestanka pronađeno je vozilo u kom je mladić prevozio novac. U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 evra, dok se ostatak novca aktivno traži.

Prema pisanju portala "Press" uočeno je da su ruke na telu mladića vezane sa prednje strane i to je činjenica ili detalj, koji ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ubistvo, što policija proverava.

Događaj se proverava u dva smera i za sada je rano i nezahvalno govoriti šta se tačno dogodilo. Obdukcija je naložena i na taj način bi trebalo da se utvrdi kako je nastupila smrt.

- Postoji određeni niz tragova, koje je policija pribavila na licu mesta. Pronađen je automobil, prikupljaju se obaveštenja i rasvetljavaju okolnosti nestanka nastradalog sa krajnjim ciljem da se utvrdi da li je smrt nastupila kao posledica nasilja ili nečeg drugog - rekao je izvor iz policije za portal "Press"

Za sada, zbog niza nepoznatih stvari, policija tretira slučaj kao smrt koju je potrebno rasvetliti, imajući u vidu okolnost da je telo pronađeno sa zavezanim rukama. Sa policijom sarađuje tužiteljka Višeg tužilaštva u Podgorici Ana Radović. Nakon nestanka, Stamatovića su neke njegove kolege – poštari u nedelju tražili nizvodno pored korita reke Morače. Za pretragu su tada angažovani i čamci, a sa kolegama iz Pošte, uz službenike policije, Miloša su tražili i njegovi sugrađani iz Danilovgrada.

Podsetimo, Danilovgrađanin Miloš Stamatović (25) koji je radio kao poštar u Podgorici, nestao je u subotu 17. decembra, oko 6.30 sati na teritoriji glavnog grada.

NJegov automobil pronađen je u Botunu, nedaleko od korita reke Morače. On je na teren krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada. Na društvenim mrežama odmah je podeljen apel za pomoć u potrazi za Stamatovićem.

Iz Uprave policije rečeno je da su Stamatovićev nestanak prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

(Press)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".