Pevačica LJiljana Petrović Batler rođena je u umetničkoj porodici, a najveća škola joj je bila kafana. Pevačica je rođena u Beogradu 14. decembra 1944. godine, a umrla 2010. u Nemačkoj. Samo 12 godina je imala kada je nastupila na sceni i to kao majčina zamena. Pored toga, sa 14  godina je postala majka.

-To je tragedija kafanskih pevača i muzičara da deca imaju žive oca i majku ali rastu sa babama. I moj prvi muž i ja smo deca muzičara. Celu noć pevanje, nisam mogla decu da imam pored sebe- pričala je.

LJiljana je uvek otvoreno govorila o svom životu.

-Ja sam bila majka sa četrnaest godina, moj prvi muž imao je tada šesnaest. Igrala sam se s decom žmurke po podrumima i ujutro sam išla da rodim. Od trčanja mi pukao vodenjak- ispričala je jednom prilikom u intervjuu za "Vreme".

-Ja sam i klozete čistila. U to ratno vreme bilo mi je strašno. Imala sam cilj: ili ću da pobedim sebe i svoju želju i volju za pesmom ili smo svi propali. I nije me bilo sramota, pošteno sam radila- pričala je LJiljana iskreno.

Nakon godina provedenih u anonimnosti, producent i menadžer Dragi Šestić pronašao ju je u Diseldorfu i ubedio je da snimi album za producentsku kuću u Holandiji.  Posle toga, započela je druga LJiljanina karijera po koncertnim dvoranama koja je bila vrlo uspešna. 

(Kurir.rs)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".